Fatih Altaylı: İmamoğlu’nun mahkûmiyetinden de AKP mağduriyet çıkarmaya çalışıyor, davanın hâkimini son anda değiştiren babammış gibi

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen mahkumiyet kararına ilişkin olarak, 'İmamoğlu’nun mahkûmiyetinden de AKP mağduriyet çıkarmaya çalışıyor, davanın hâkimini son anda değiştiren babammış gibi' yorumunu yaptı.
Fatih Altaylı: İmamoğlu’nun mahkûmiyetinden de AKP mağduriyet çıkarmaya çalışıyor, davanın hâkimini son anda değiştiren babammış gibi
2022-12-15 03:05:00   Güncelleme: 2022-12-15 03:28:30    

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi; karar kesinleşirse İmamoğlu ’siyasi yasak'lı olacak.

Mahkeme, TCK'nın 53. maddesi uyarınca ‘siyasi yasak’ hükmünü uyguladı. Hâkim, verdiği cezada takdir indirimi yapmadı. kararda istinaf ve Yargıtay yolu açık bırakıldı. Ceza üç yıldan az olduğu İmamoğlu hapse girmeyecek. Karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay'da kesinleşirse İmamoğlu'nun belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.

Altaylı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'İmamoğlu’nun mahkumiyetinden de akp mağduriyet çıkarmaya çalışıyor. Sanki davanın hakimini son anda değiştiren babammış gibi.' ifadesini kullandı.