Fatih Altaylı: Kendi hastalarımıza bile gerekli tedaviler uygulanamazken Gazze’den hasta getirilmesi, millete hakarettir

Gazeteci Fatih Altaylı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Gazze'deki kanser hastalarının Türkiye'ye getirileceğine yönelik açıklamasıyla ilgil olarak kaleme aldığı yazısında; Türkiye'deki sağlık sisteminin sorunlarına ve kanser hastalarının tamamına yeterli tedavi uygulamadığını söyledi.
Fatih Altaylı: Kendi hastalarımıza bile gerekli tedaviler uygulanamazken Gazze’den hasta getirilmesi, millete hakarettir
2023-11-08 15:55:42   Güncelleme: 2023-11-08 15:55:42    

'Elbette zor durumda olana el uzatmak son derece insani. Ama Türkiye’deki sağlık sisteminin hali ortada. Zaten üzerinde milyonlarca Suriyeli’nin yükü var. Bu yükün altında ezilen sistem artık çalışmıyor, SGK tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Batık durumda' diyen Altaylı, durumu şöyle eleştirdi:

'Bu yüzden de Türk vatandaşları sağlık hizmetine her geçen gün daha zor erişiyor, vatandaşlarımız hastanelerden randevu alamıyor. Kanser hastalarında ise durum daha da zorlu.

Yakın zamana kadar Türkiye’de en zorlu kanser vakalarında bile en iyi tedaviler uygulanırdı. Ama epey bir süredir Türk hastalara bazı kanser ilaçları verilemiyor. Özellikle yeni nesil akıllı ilaç denilen ilaçlarla yapılan tedaviler iyiden iyiye sınırlandı.

Bu tedavilere karar veren komisyonlar, parasızlık nedeniyle ilaç temin edilemediği için bu ilaçları hastalardan esirgiyorlar. Ve 'yerli ve milli' hastalarımıza bile ilaç verilemez, gerekli tedaviler uygulanamazken, şimdi Gazze’den hasta getirilmesi, millete hakarettir derecesinde bir haksızlıktır.

Bunu daha önce bu köşede 'İsrail ve BM ile konuşup, anlaşarak Gazze’ye hastane gemisini yollayalım' diyen biri olarak söylemek, yazmak zorundayım. Gerçi artık o da mümkün değil. 'Hamas terör örgütü değildir' diyen bir ülkenin, oraya hastane gemisi yollamasına da kimse izin vermez.'