Fatih Altaylı: Kim, ne olduğu belirsiz, paralı CIA askerleri Doğu sınırımızdan içeri elini kolunu sallayarak giriyor!

Gazeteci Fatih Altaylı, Londra’da Oxford Street’te göçmenlerden oluşan bir grubun yapmaya kalkışmasını hatırlattığı bugünkü yazısında, 'İstanbul’un nispeten varlıklı semtlerinde, kendi gettolarından gelip amaçsızca dolaşmaya başlayan genç göçmenlerden oluşan gruplarının kontrolsüz davranışları bende başta İstanbul bazı büyük kentlerimizde de benzer olayların çok da uzakta olmadığı izlenimi uyandırmaya başladı!' dedi.
Fatih Altaylı: Kim, ne olduğu belirsiz, paralı CIA askerleri Doğu sınırımızdan içeri elini kolunu sallayarak giriyor!
2023-08-24 13:06:27   Güncelleme: 2023-08-24 13:06:27    

Kendisini asıl tedirgin edenin Afgan göçmenler olduğunu belirten Altaylı, şunları kaydetti:

'Türkiye’yi idare etmeye çalışan ‘göçmen seviciler’ zaman zaman çıkıp ‘Suça karışanları sınır dışı ediyoruz’ deseler de bunun böyle olmadığını bildiğimiz gibi, sınır dışı edilip, birkaç gün içinde yeniden dönenlerden çok daha fazla sayıda göçmenin İran sınırından her gün düzenli olarak Türkiye’ye girdiğini biliyoruz. Van artık Van değil Han. Hem de yol geçen hanı. Her gün yüzlerce, bazen binlerce Afgan göçmen buradan geçerek Türkiye’ye dağılıyor. Üstelik de komşu Suriye’den ailece, çoluk çocuk gelenlerin aksine, bu gelen Afganlarda bambaşka bir hal var.

Bu Afgan göçüne bulunan ‘vicdani kılıf’ ise bunların Amerikan işgali sırasında Amerikalılarla işbirliği yaptığı için Taliban’an hedefinde olan ‘zavallılar’ olduğu. Bu kılıfın benim anladığım dildeki meali şu. ‘Bunlar Afganistan’da büyük oranda CIA ile çalışmış, bir kısmı da Pentagon tarafından istihdam edilmiş kişiler.’ Yeni bunlar CIA’in düşük maaşlı elemanları, CIA’nin ve Pentagon’un paralı askerleri. Ve biz sınırımızı bunlara sonuna kadar açmış, ülkemize sokuyoruz. Kim olduğu belirsiz, ne olduğu belirsiz, paralı CIA askerleri Doğu sınırımızdan içeri elini kolunu sallayarak giriyor. Batı sınırımızda ise zaten bir Amerikan ordusu mevcut. CIA’in Türkiye’deki Cemaat kılıklı askerlerinin 2016 yılının 15 Temmuz’unda yaptıklarını yaşayanların hâlâ ders almadığını ne yazık ki görüyoruz. Sonra yine ‘Rabbim bizi affetsin.’ Rabbinizin affedip affetmeyeceği ben bilemem. Ama tarihin affetmeyeceği çok açık.'