Fatih Altaylı: Kızılay bu kez ortalıkta pek görülmediği gibi, bir de büyük ayıba imza atmış

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır satışı yapan Kızılay’a tepki gösterdi. Altaylı, 'Kızılay da bitmiş.Bir zamanlar, her doğal afet sonrası, hele hele depremlerin ardından afet bölgelerinde sıra sıra 'kırmızı aylı' çadır kentlerini görmeye alıştığımız, hızla dispanserler, Sahra hastaneleri, mutfakları kuran Kızılay bu kez ortalıkta pek görülmediği gibi, bir de büyük ayıba imza atmış.' değerlendirmesini yaptı.
Fatih Altaylı: Kızılay bu kez ortalıkta pek görülmediği gibi, bir de büyük ayıba imza atmış
2023-02-26 15:48:26   Güncelleme: 2023-02-26 15:48:26    

Altaylı yazısında, 'Elindeki, depolarındaki çadırları hızla deprem bölgesine ulaştırıp, depremzedeler için kurmak yerine, satmış.Kime mi!Depremzedelere yardım için canını dişine takmış koşturan ama birilerinin hedefi olmaktan kurtulamayan sivil toplum girişimi AHBAP’a.AHBAP da Kızılay’dan satın aldığı çadırları götürüp deprem bölgesine kurmuş.Okuyunca utandım. Hâlâ iyi niyetli olmaya çalıştığım için utandım. 'Bu Kızılay’a zerre güvenmiyorum' diyen Murat Bardakçı’yı 'Kurumları koruyalım' dediğim için utandım.Ortada kurum murum kalmamış. Bardakçı çok haklı imiş.' ifadesini kullandı. 

Ne olmuştu?

Gazeteci Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3'üncü gününde Kızılay'ın Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı, afet bölgesindeki çalışmalarını sürdürerek depremzedelere destek olan AHBAP’a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptığını iddia etti.

Ahbap, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'dan çadır alındığı bilgisini doğruladı. Açıklamada, 'Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik.' denildi. 

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 'Ahbap Derneği de Kızılay'ın yurt dışı bir kuruluş için ürettiği logosuz 2050 çadırı afetin ilk günlerinde Kızılay Çadır'dan maliyetine tedarik ederek AFAD’ın gösterdiği yere sevk edip depremzedelerin hizmetine sunmuştur.' açıklamasını yaptı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü