Fatih Altaylı, Küçükçekmece'de kedilere eziyet eden Aytuğ Koyuncu adlı kişinin ceza almamasına tepki gösterdi: Yapan mı hastalıklı ruh, göz yuman mı!

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Küçükçekmece’de gördüğü kedilere eziyet eden Aytuğ Koyuncu adlı kişinin, daha önce de çok kez şikâyet edilmesine karşı,n 'hâlâ ortalıkta serbestçe gezmesine' tepki gösterdi. Söz konusu kişinin hastalıklı davranışlarına devam ettiğini belirten Altaylı, 'Kendisine engel olması, yargı önüne çıkarması gerekenler parmaklarını kıpırdatamıyor. Bu durumda bu kişi ile ona göz yumanların aynı hastalıktan mustarip olabileceklerini ortaya koyuyor' diye yazdı.
Fatih Altaylı, Küçükçekmece'de kedilere eziyet eden Aytuğ Koyuncu adlı kişinin ceza almamasına tepki gösterdi: Yapan mı hastalıklı ruh, göz yuman mı!
2023-01-27 19:04:28   Güncelleme: 2023-01-27 19:04:28    

Altaylı, yazısının, 'Yapan mı hastalıklı ruh, göz yuman mı!' başlıklı kısmında şunları kaydetti:

'Türkiye günlerdir bir ‘psikopatı’ konuşuyor. Psikopat kelimesini hakaret maksatlı değil, tıbbi maksatlı kullanıyorum. Konuştuğum birkaç psikiyatr ve psikolog uzaktan teşhis koymanın mümkün olmadığını ama hal ve hareketlere bakınca konulabilecek teşhisin psikopati olabileceğini söyledikleri için söylüyorum. Hayvanlara fütursuzca eziyet ediyor, eleştirilere rağmen bunu tekrarlamaktan çekinmiyor, konu komşuya olmadık terbiyesizlik yapıyor, bunu kendine hak görüyor, toplum kurallarını, ahlak kurallarını takmıyor, kuralların ve yasaların kendisini bağlamadığını düşünüyor, yaptıklarından dolayı en ufak bir pişmanlık belirtisi göstermiyor. Tüm bunlar hastalıklı, psikopatik kişilik yapısına işaret ediyor.

Ancak herkesin üzerinde mutabık olduğu bir şey var ise o da, ‘psikopatlığın cezai ehliyet yokluğu anlamına gelmediği’. Psikopatlar kuralları takmayıp, suç işleyebiliyor ama işlediklerinin suç olduğunu biliyorlar. Bu da cezai ehliyet demek. Ancak bu psikopat her nedense kabarık suç dosyasına rağmen hala ortalıkta serbestçe geziyor. Hastalıklı davranışlarını sürdürüyor. Ve kendisine engel olması, yargı önüne çıkarması gerekenler parmaklarını kıpırdatamıyor. Bu durumda bu kişi ile ona göz yumanların aynı hastalıktan mustarip olabileceklerini ortaya koyuyor.'

Vehaber Menu