Fatih Altaylı: Muharrem İnce ve Ümit Özdağ artık iktidara yüklenmiyor, hedef tahtasına sadece muhalefet liderlerini koyuyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ için, 'Muhalefete yönelik muhalefetlerinin dozunu giderek artırıyor, hedef tahtasına sadece muhalefeti ve muhalefet liderlerini koyuyorlar' yorumunu yaptı.
Fatih Altaylı: Muharrem İnce ve Ümit Özdağ artık iktidara yüklenmiyor, hedef tahtasına sadece muhalefet liderlerini koyuyor
2023-04-11 12:26:13   Güncelleme: 2023-04-11 12:26:13    

Altaylı, bugünkü yazısında, 'iki liderin de AKP iktidarını devirmek üzere yola çıktığını' belirterek, şöyle devam etti:

'Ancak seçim günü yaklaştıkça her ikisinin de tavrında ciddi bir değişiklik oldu.

Her iki parti ve her iki lider de artık iktidara değil, iktidar adayı olduğunu söyleyen muhalefete yüklenmeye başladılar.

Muhalefete yönelik muhalefetlerinin dozunu giderek arttırıyor, hedef tahtasına sadece muhalefeti ve muhalefet liderlerini koyuyorlar.

Öyle ki, Özdağ, kendisini siyaseten var eden en önemli söylem olan mülteci sorununu bile artık gündemden çıkardı ve sanki bu sorunların sorumlusu İYİ Parti ve Kılıçdaroğlu imiş gibi bir tavır takınmaya başladı.

Ben bunun arkasında bir komplo arayanlardan olmak istemem.

Meseleyi daha çok 'Herhalde muhalefeti daha güçlü gördükleri ve siyasi pastanın büyük parçasının artık muhalefetin elinde olduğunu düşündükleri için büyük pastadan pay almaya çalışıyorlar' diye yorumlamayı tercih ederim.

Ama en azından hedeflerinin artık AK Parti değil, iktidar adayı muhalefet olduğunu açık açık söylemelerini de beklerim.'

Vehaber Menu