Fatih Altaylı'dan Diyanet müşavirinin 'Filenin Sultanları bacağı baldırı açık, 18-20 yaşlarındaki kızlar' sözlerine tepki

Gazeteci Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşaviri Adnan Üstün'ün 2022'deki videosunda kullandığı, 'Bacağı baldırı açık, 18-20 yaşlarındaki kızları voleybol maçlarının milletin önünde seyrettirip, milli takım diyeceksin bilmem nerenin sultanı diyeceksin. Toplumu bozmak için, şehveti tahrik etmek için... Ayıptır, günahtır' ifadesine, 'Allah'tan sakalım var, yarın öbür gün bunlarla mahkemede karşılaşırsam, arkama teneke bağlayıp giderim' sözleriyle tepki gösterdi.
Fatih Altaylı'dan Diyanet müşavirinin
2023-09-12 15:54:03   Güncelleme: 2023-09-12 15:54:03    

Altaylı, Adnan Üstün'ün voleybolcuların kıyafeti üzerinden yaptığı tepki çeken sözlerini, YouTube kanalında yorumladı. Üstün, 'Bu düşünce tarzına sahip kişilerin adını bilmiyorum, bilmek öğrenmek de istemiyorum. Bana dokunan tek şey şu: Ben her sene bir dünya vergi veriyorum. Benim vergilerimden bu gibi insanların gırtlağından geçen bir kuruş varsa haram olsun. Boğazında takılmazsa k*çında takılsın, çıkaramasın onu. Bunlar gerçekten insan değiller' dedi. 

Altaylı, şöyle devam etti: 

'Niye insan değiller? Babacığım, sen Kur'an kurslarında tecavüze uğrayan çocuklara, Ensar Vakfı'nda tecavüze uğrayan çocuklara, 11-12 yaşında evlendirilen çocuklara ağzını açıp tek kelime ettin mi? Onlar çok normal, voleybolcu kızların kıyafeti çok acayip! Bakma lan, bakmayın şerefsizler. Ama zaten bunlar için her şey acayip. Diyoruz ya, bu sporcuya bakarken ben bir şey hissetmiyorum. Niye hissedeyim? Manyak mıyım? Ama bunlar hissediyor. Çünkü bunlar manyak. 

Ya bırak voleybolcuyu, 'sakalsız erkek şehvet uyandırır' diyorlar. Sakalını kessen sen bunların hedefisin. Sakalsız erkekten hallenen bir sapık başkasına ne yapmaz? O yüzden tehlikeli. Çoluğunuzu çocuğunuzu bunların kurslarına falan yollamayın. Çünkü sakalı çıkmamış çocuklar bunlar için hedef! Hallenir! Bunlar bunu çok rahat bir şekilde söylüyorlar. 

Herif diyor ki erkeğin elini uzun süre tutmak şehvet uyandırır diyorlar. Bu nasıl bir şeydir? O yüzden bunların voleybol, basketbol veya başka bir spora normal bakmaları mümkün değil. Bunlar bulsalar seni beni götürecekler ya. Allah'tan sakalım var! Ben bunların binasına girmeye korkarım. Gerçekten korkarım. Yarın öbür gün bunlarla mahkemede karşılaşırsam ben arkama teneke bağlayıp giderim. Bunun sakalı kısa idare eder diyebilir. Bu kadar sapkın tiplerin cinsellik üzerine fetva vermesi beni rahatsız ediyor. Siz manyaksınız, bu normal değil. Sakalsız adama hallenen, elini uzun sıktığı adama hallenen adamın voleybola normal bakması normal değil. Bunları kapatacaksın, tımarhaneye tıkarsın. Kurumlarda önemli pozisyona oturtuyorlar, bizim vergilerimizle de bunları besliyor. Biz vergilerimizle birtakım sapıklara bağış ödüyoruz! Bu bana ağır geliyor. Yapabileceğim tek şey var. Yediniz ise s*çamayın diyorum ben bunlara!'