Fatih Altaylı'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na: Keşke seçim ertesi onurunuzla istifa ederek şerefli bir şekilde gitseydiniz

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP 38. Olağan Kurultayı’nda Özgür Özel’le girdikleri genel başkanlık yarışında kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu için, 'Keşke seçim ertesi onurunuzla istifa ederek şerefli bir şekilde gitseydiniz. Keşke Cumhurbaşkanı olamasanız bile en azından rezil olmasaydınız' dedi.
Fatih Altaylı'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na: Keşke seçim ertesi onurunuzla istifa ederek şerefli bir şekilde gitseydiniz
2023-11-05 20:59:53   Güncelleme: 2023-11-05 20:59:53    

CHP 38. Olağan Kurultayında 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti. CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Özel, ikinci turda 812 oy alarak genel başkan olurken Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden bu yana Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştiriler yönelten gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

'Keşke seçim ertesi onurunuzla istifa ederek şerefli bir şekilde gitseydiniz. Keşke dün önünüze gelen ikinci şansı kullanıp ilk turun sonunda yarıştan onurunuzla çekilip alkışlanarak gitseydiniz. Keşke hiç değilse giderayak iyi bir örnek olmayı becerebilseydiniz. Keşke çevrenize kimi kifayetsiz muhteris, kimi ahlaksız ve kimi de aptal bir grup yerine üç beş gerçek vatansever toplamış olsaydınız, keşke Atatürk’ün adını kurultay öncesinde de ansaydınız. Keşke Cumhurbaşkanı olamasanız bile en azından rezil olmasaydınız.'