Fatih Altaylı'dan Netanyahu'ya 'gebereceksin' diyen bakan yardımcısına: Cumhurbaşkanı’nı bile siyaseten zora sokup küçük düşürecek bir kafa

Gazeteci, yazar Fatih Altaylı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 'Var gücümüzle devam ediyoruz' paylaşımıyla ilgili 'Gebereceksin' diyen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ı eleştirdi.
Fatih Altaylı'dan Netanyahu'ya
2023-10-12 20:01:51   Güncelleme: 2023-10-12 20:01:51    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail-Hamas savaşında 'sağduyulu, dengeli ve doğru tutum' izlediğini belirten Altaylı, bugünkü yazısında bakan yardımcısını eleştirirken, şöyle dedi:

'Sadece vatandaş Nazif Yılmaz olarak bunu elbette yapabilir. Hatta daha fazlasını da söyleyebilir. Ama bu efendi, bir bakan yardımcısı. Hem bürokrat hem de yeni yönetim sistemi içinde bir siyasi kişilik. Bu konumuyla böyle bir şey söyleme hakkı var mı!

Düşünün mesela ABD Savunma Bakan Yardımcısı Türkiye’ye kızıp bizim Cumhurbaşkanı’na 'Gebereceksin' dese biz ne düşünür, ne hissederiz. Ya da bir Avrupalı bakan yardımcısı aynı şeyi yapsa.

Yaptığının anlamını bile fark etmeyecek, ülkenin başını durduk yerde belaya sokacak ve hatta Cumhurbaşkanı’nı bile siyaseten zora sokup küçük düşürecek bir kafa bugün bakan yardımcılığı koltuğunda.

Üstelik de çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir bakanlığın bakan yardımcısı. Gel de gelecekten umutlu ol. Kolaysa.'