Fatih Maçoğlu, 'Av ihalesi yapanları da o canlıları katledenleri de vicdanlara havale ediyoruz' dedi, köylülere seslendi: Bu kişileri belediyemize bildirin

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kente gelen 'avcıların' açılan ihalelerle nesli tükenmekte olan ve halk için kutsal sayılan dağ keçilerinin katledilmesine tepki gösterdi. 'Av ihalesi yapanları da o canlıları katledenleri de vicdanlara havale ediyoruz' diyen Maçoğlu, köylülere de, 'Hayvanları katledenleri belediyemize bildirin' çağrısında bulundu.
Fatih Maçoğlu,
2023-01-28 21:36:42   Güncelleme: 2023-01-28 21:39:04    

25 Ocak Çarşamba günü Dersim’in Pülümür ilçesinin Hasangazi Köyü yakınlarındaki Karor Deresi mevkiinde, 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'ndeki yaban keçisi yine avcılar tarafından katledilmişti.

Maçoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Bütün köylülere çağrımızdır. İlimizde avcılık adı altında hayvanları katledenleri belediyemize bildirin. Av ihalesi yapanları da, ihaleye girip o canlıları katledenleri de halkımızın vicdanına havale ediyoruz' dedi.

Dersim Belediyesi Başkan Yardımcısı Canan Ay da paylaşımında, 'Doğadaki canlıları korumak için kurulan kurumların ihale yoluyla doğadaki canlıları yok ettiklerini biliyor musunuz? Doğayı korumakla yükümlü olanlar olarak şu an bu avcıların doğa da kol gezdiğini biliyoruz ve takip ediyoruz' ifadelerini kullandı.