Fatma Girik hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm nedeni Kovid-19'a bağlı organ yetmezliği olarak açıklandı.
Fatma Girik hayatını kaybetti
2022-01-24 10:49:09   Güncelleme: 2022-01-24 14:46:00    
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı torba Mahallesi'nde yaşayan ve yaklaşık 6 ay önce tedavi için İstanbul'a giden Türk sinemasının ünlü yıldızı Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi.
Girik'in, tedavi gördüğü hastanede, çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi.
 
Uğur Mumcu, Fatma Girik ve İlhan Selçuk kol kola madenci eyleminde
 
Liv Hospital'dan yapılan yazılı açıklamada, sanatçının vefat nedenine ilişkin şu bilgilere yer verildi:
'Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik, Kovid 19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen, çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik'in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.'
 
Sanatçının ölümünü Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin duyurdu.
Keskin, 'Yeşilçam’ın ve Şişlimizin büyük değeri, ilçe başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum eski Şişli Belediye Başkanımız sevgili Fatma Girik’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim' ifadelerini kullandı.

Nuri Alço: Biz ona moral vermeye giderdik, o bize moral verirdi

Sanatçının ölümünün ardından açıklama yapan Nuri Alço, 'İstanbul'a gelmişti, sağlık sorunları vardı. Kalça kırığından sonra da ziyaret etmiştim, bir türlü düzelemedi. Son zamanlarda rahatsızdı. Koronaya mı yakalandı, ne oldu böyle. Şen şakrak bir insan, hiçbir zaman kendini bırakmayan, kalçası kırıldığında bile güldüren bir insan. Biz ona moral vermeye giderdik, o bize moral verirdi' ifadelerini kullandı.

Cüneyt Arkın: Büyük bir parçam gitti

Cüneyt Arkın ise, göz yaşlarını tutamayarak, 'İnanamıyorum...Bağıra bağıra ağlamak geliyor içimden... Ne kadar iyiydi o...Yüreğim yanıyor, büyük bir parçam gitti...Gözümün önünde mavi, yiğit bakışları... Öyle zarif bir kadındı ki...' dedi

'Öleceğim diye ödüm kopuyor' demişti

Girik, verdiği son röportajda 'Öleceğim diye ödüm kopuyor. Çünkü arkamda bana ihtiyacı olan kişileri bırakmış olacağım. Mesela annemden önce ölmek istemem. Ne yapacak bensiz? Ki yaşı da çok ilerlerde. Kızım var, Ahu, benden başka kimsesi yok ama öleceğim sonuçta. Allah sıralı ölüm versin herkese…' ifadelerini kullanmıştı.
 
'Öldüğümde arkamdan kötü konuşmasınlar bana yeter! Kimsenin canını yakmadım, kimseye kötülük yapmadım, kul hakkı yemedim, kimseyi hor görmedim, kimseye şımarıklık ya da güç gösterisi yapmadım. En önem verdiğim şey bu' diyen Girik şunları söylemişti:
'İyi insan olmak, dünyadaki her şeyden daha zordur. Sanatımın da hakkını verdim. Halkın sanatçısı oldum.'

180'den fazla filmde rol aldı

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul'da doğan Fatma Girik, Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk başrolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke filminde rol aldı.
 
1960'da Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki Ölüm Peşimizde filmi oyuncunun kariyerinde dönüm noktası oldu. Girik daha sonra 180'den fazla filmde rol aldı.
İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı.
Fatma Girik'in hayat arkadaşı Memduh Ün 16 Ekim 2015 tarihinde yaşamını yitirmiş Bodrum'un Torba Mezarlığı'nda defnedilmişti. Fatma Girik annesi Münevver Girik ve ablası Müesser Girik Torba'daki evinde yaşıyordu.
Vehaber Menu