Faysal Sarıyıldız: İktidar bu fotoğrafın yanıtını vermeli!

Hacı Lokman Birlik’in cenazesinin akrep aracına bağlanarak sürüklenmesine HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız, tepki gösterdi.
Faysal Sarıyıldız: İktidar bu fotoğrafın yanıtını vermeli!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız, 2 Ekim gecesi vurularak öldürülen Hacı Lokman Birlik’in cenazesinin akrep aracına bağlanarak sürüklenmesini meclis gündemine taşıyacaklarını açıkladı.

 Selahattin Demirtaş, twitter'da  “Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak'ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü.” dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayınbiraderi, 24 yaşındaki Hacı Lokman Birlik hayatını kaybetmesinin ardından paylaşılan fotoğraf büyük tepki gördü.

Bianet'te yer alan habere göre  Faysal Sarıyıldız, dün Birlik’in öldüğü bölgeye gittiklerini belirterek görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda fotoğrafın gerçek olduğuna kanaat getirdiklerini belirtti. 

“Bu bölgede kaç aydır nerdeyse rutin haline gelmiş insanlık dışı, vahşice, yasadışı bir uygulama bu. Bu manzara milyonlarca insanı üzüyor, öfkelendiriyor. Üstelik bu hükümetçe de biliniyor, görülüyor basına da yansıyor. 

"Her ne kadar hiçbir önergemize yanıt verilmediğini bilsek de, bu konuyu önergeyle meclis gündemine getireceğiz. Siyasi iktidarın bu fotoğrafa yanıt vermesi gerekiyor.” 

Birlik’in silahlı olduğu iddiasına da yanıt veren Sarıyıldız, “Silahlı olduğuna dair iddialar var. Ancak silahlı dahi olsa onlarca zırhlı araçla girilen mahallede kişiyi etkisiz hale getirmenin yolları vardır. Bir iddia Birlik’in önce ayağından vurulduğu arkasından infaz edildiği yönünde. Her ne olursa olsun bir kişinin cenazesinin yerlerde sürüklenmesi kabul edilemez” dedi.

Nusaybin'de bir kişi kapı önünde vuruldu  

Sarıyıldız, dün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Mardin Nusaybin ilçesi Fırat Mahallesi'nde 50 yaşındaki Ahmet Sönmez’in kapısının önünde öldürülmesiyle ilgili şöyle konuştu. 

“Sönmez’in zırhlı araçtan çıkan seri kurşunlarla öldürüldüğü çok açıktır. Ancak iktidar yanlıları Sönmez’in PKK tarafından öldürüldüğünü iddia ediyor. Tamamen olayı çarpıtıyorlar. Maalesef çarpıtmanın olduğu yerde hakikatın ortaya çıkması da zaman alıyor. Bunun bedelini de hep bölge insanı ödüyor.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü