Feministlerden hayvanlara şiddet!

Antagonist adı verilen Feminist bir grubun oluşturduğu Facebook sayfasında hayvanlar bir nesne olarak gösterildi.
Feministlerden hayvanlara şiddet!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Facebook'ta "Antagonist" adı verilen feminist sayfa yayınladığı afişlerle hayvanları aşağıladı. Feminist sayfada hayvanları aşağılayan paylaşımda fil ve at görselleri kullanıldı.

"Kadın obje değil, kadındır. Yaptığın her benzetme ayrımcılıktır, diline hakim ol" notunun düşüldüğü görsellerde önce nesne görselleriyle yüzünü kapamış kadınlara yer verildi, ardından bu görsellerde at ve fil  kullanılarak hayvanlar bir ütü ya da masaymış gibi gösterildi.

 

Son dönemler feministlerin "erkekleri öldüreceğiz" gibi nefret suçu içeren, cinsiyetçi söylemler kullandıkları da biliniyor.

"Kadın obje değil" derken hayvanları bir obje olarak gösteren Antagonist'in türcü paylaşımları hayvan özgürlüğü aktivistlerinin tepkisine neden oldu.

Bir hayvan özgürlüğü aktivisti açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Feminizm, tarihsel gerçekliğindeki erkek-kadın eşitliğinden koparak erkek düşmanı, ötekileştirici, dışlayıcı, sapkın bir düşünce yapısı haline gelmiştir. Bir cinsiyete cinsiyetinden dolayı ölümü layık gören bir düşünce yapısından bahsediyoruz, bu nedenle günümüz feministlerinin kadın haklarıyla  uzaktan yakından alakası kalmamıştır. "Kadının beyanın esastır" sözünü düstur edinmiş, ve erkeğe cümle kurma hakkı dahi tanımayan, onu erkeklik organından dolayı suçlu gören, tahakkümden söz ediyorum. Sofralarında annelerden çalınmış sütü içen, yumurtası çalınmış tavuğu gündemine sokmayan dahası onları nesne olarak gören bir tutarsızlıktan bahsediyorum. Kadın sömürüsü mezbahalarda başlar, kadın sömürüsü ahırlarda başlar. İşin tuhaf tarafı bu kadınlar hayvan sömürüsündeki  "tecavüzcü" rollerinin farkında da değiller.