Fenerbahçe, Emre Belözoğlu ile devam etmeyecek

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensupları ile yaptığı toplantıda Emre Belözoğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koç, yeni sezonda Emre Belözoğlu ile devam etmeyeceklerini resmen açıkladı.
Fenerbahçe, Emre Belözoğlu ile devam etmeyecek
2021-06-01 16:33:15   Güncelleme: 2022-03-26 18:38:30    

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli ekibin gündemiyle ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor. Daha önce 'Umarım tüm başkanlık dönemim bir hocayla geçer' dediğini hatırlatan Koç, 'Ama ne yazık ki kan uyuşmasını hiçbir hocayla sağlayamadık. Bu değişiklikleri yaptıkça, takım sinerjisinden alınan sonuçlara kadar her şey etkileniyor. Biz de aynı hocayla devam etmek isterdik ama olmadı' dedi.

Koç, sezon ortası teknik direktörlüğe getirilen Emre Belözoğlu ile ilgili olarak da 'Bir kere Emre Belözoğlu'na ben müteşekkirim. Bizden önce yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ben Emre'yi yöneticiyken tanıdım. Kendisinden ne istediysek saf duygularla elinden gelenin en iyisini yaptı. Zamanı geldiğinde kendi cebinden de bazı ihtiyaçları karşıladı' ifadesini kullandı. Koç, şöyle devam etti:

'Emre ile istişare etmek için görüştük. Kendisine kariyer planlaması yapmıştı. O sezon sonunda Ersun hocanın arzusuyla kaptan olarak döndü. Sportif direktör oldu. Beklentinin çok üstünde performans sergiledi. Temaslar açısından, kısıtlı imkanlarımıza rağmen, harcama limitlerine uyum sağlama açısından büyük artılar getirdi. 7-8 ay sonra kendini teknik direktör olarak buldu.

'Şampiyonluğu Sivasspor maçında kaçırdık'

Son derece riskli bir göreve soyundu. 10 maçlık periyotta 23 puan aldı. Erol hoca 21, 22 puan aldı. Sahada gördüğümüz futbol  Fenerbahçelilerin beklenti içinde olduğu futboldu. Şampiyonluğu Sivasspor maçında kaçırdık. Teknik direktör konusunda 3 alternatifimiz vardı. Biri Emre ile devam etmek, diğeri yabancı teknik direktörün altında Emre'nin tecrübe kazanması, üçüncüsü de yepyeni yabancı teknik direktör. Şu anda yerli arasında tek isim Emre Belözoğlu'nu görüyorum. Deneyim, yaşanmışlık, tecrübe çok önemli. İçinde bulunduğumuz durumda Emre Belözoğlu ile devam etmemiz hem bizim hem de onun açısından riskli. Çok sıcak baktığını söylemem. 

'Emre Belözoğlu'na hizmetleri için teşekkür ediyorum'

Sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç olarak, Emre Belözoğlu'na hizmetleri için teşekkür ediyorum. İnşallah en hayırlı kararı bu süreç içerisinde vermiş oluruz.

'Evet bizim 14-15 puan gitti'

Biz şampiyonluğu Sivas maçında kaybettik. Bazı taraftar kızacak, evet bizim 14-15 puan gitti. O yapılanlara rağmen sonuna kadar geldik. Biz Sivas maçında kaybettik, bizim futbolcularımız kaybetti. Ancak o diğer unsurlar olmasa Sivas maçına kalmazdı bu iş.
4-5 nokta atışı transfer yapacağız. Gençleri saymıyorum. Onları alıp kiralayacağız. Minimum 1 stoper, 1 kanat, 2 forvet, belki de ya 1 sağ bek ya 1 sol bek, fırsat transferleri var karşımızda. Bunları yapacağız. 

'Belkemiği olan oyuncularla ilgili kolay kolay hamle yapmayacağız'

Bizim takımımız baştan kurgulanmaya ihtiyacı olmayan, yüzde 70'i hazır, belki reddedemeyeceğimiz bazı teklifler alacağız. Şu an elden çıkarmak anlamında hiç kafamızda olmayan oyuncular için teklif gelebilir. Belkemiği olan oyuncularla ilgili kolay kolay hamle yapmayacağız.

'Ben tek bir vaadimi tutamadım'

Ben tek bir vaadimi tutamadım. Altyapıya örnek ve dünya çapında bir tesis yapmaktı. 7 milyon euro bütçemiz var. Başvurular var. Arazi var. Ben o tesisi yapacağım burada. İnanılmaz sıkıştık Dereağzı'nda. Samandıra'da ek inşaat ile 12 oda çıkarmaya çalışıyoruz. Bahsettiğim arazi Samandıra'ya yakın. Parası da hazır. Yetkililere söylüyorum, paramız da planlarımız da var. Türk futboluna örnek tesis olacak. Düğmeye bassak 1 sene sürer.

Vehaber Menu