Fetih törenine her okuldan öğrenci zorunluluğu!

Eğitim Sen, öğrencilerin zorla mitinge götürülmesi yönündeki dayatmayı İstanbul Valiliği önünde protesto edecek.
Fetih törenine her okuldan öğrenci zorunluluğu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Seçim meydanlarında miting düzenleyerek, 400 milletvekili isteyen Tayyip Erdoğan, İstanbul’un fethi kutlamasını seçim öncesi büyük bir gövde gösterisine çeviriyor. Her yıl 29 Mayıs’ta Balat’ta yapılan törenler bu yıl 30 Mayıs’a ve Yenikapı’ya alındı.

Zamanlama olarak HDP mitingi ile çakışan miting için tüm kamu kurumları seferber edilmiş durumda. Yasal olarak “seçim mitingi olmayan” bir seçim mitingi yapılacağı için her türlü kaynak sonuna kadar kullanılıyor.

Erdoğan ve Davutoğlu fotoğrafları ile süslü bilboardlardan, otobüsler, tiyatrolar, sağlık kurumlarına İstanbul’un her noktası miting çağrıları ile dolduruldu.

Miting katılımını garanti altına almak için okullara yazılar gönderiliyor. Beşiktaş Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm ortaöğretim kurumlarına gönderilen yazıda, her okuldan en az iki öğretmen ve 100 öğrencinin fetih mitingine katılması istendi. Aynı dayatma Tuzla ve Pendik gibi İstanbul’un diğer ilçelerinde de devrede.

Otobüs organizasyonları için fetih562@gmail.com adresine mail atılması gerektiği belirtiliyor.

Tuzla’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği yazıda Erdoğan’ın katılacağı Fetih törenine öğrencilerin katılmasını Valilik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın istediğini belirterek lise ve dengi okullardan 150’şer öğrencinin katılımı istendi.

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri bu dayatmayı protesto etmek için 29 Mayıs cuma günü 14.00’da İstanbul Valiliği önünde olacak.