Fidel Castro'yu ABD mi kanser etti? Kanser teknolojisi...

ABD'ye muhalif çok sayıda liderin kanser nedeniyle ölmesi yine bilindik bir komplo teorisini akıllara getirdi ancak bu durum komplo teorisi olmaktan bir adım öteye gidebilmiş değil.
Fidel Castro'yu ABD mi kanser etti? Kanser teknolojisi...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Son dönemler hormonlu bitkilerin sayısında artış, kablosuz  teknolojisi, baz istasyonları, nükleer santraller derken çok sayıda kişi kanser nedeniyle yaşamını yitiriyor. Muhalif liderlerin de kanser nedeniyle ölmesi komplo teorilerini akıllara getirdi. ABD'ye muhalif Hugo Chavez, Fidel Castro, Dilma Rousseff, Inacio Lula da Silva, Fernando Lugo, Cristina Fernandez de Kirchner kanser nedeniyle öldüler.

Sabah'ta yer alan habere göre İki yılı aşkın bir süredir kanserle mücadele eden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in hayata veda etmesi başta Venezuela olmak üzere birçok ülkede derin bir üzüntüyle karşılanırken, diğer Güney Amerika liderlerinin de kansere yakalanması ABD'nin komplosu olarak değerlendirilmişti ve Chavez'in ölümü tekrar bu soruları gündeme taşıdı. Bu şüpheye Chavez'in 2011'de yaptığı "Castro bana ABD'nin elinde bir teknolojinin olduğundan bahsetmişti. Bu teknoloji ile istediği insanı kanserli yapabiliyormuş. Bana, yediklerime, içtiklerime dikkat etmemi söyledi ve 'Küçük bir iğne ile sana hastalık bulaştırırlar' dedi. Beni tedbirsiz olmakla suçluyordu" açıklama neden oldu..

Dilma Rousseff... Brezilya Devlet Başkanı Rousseff 2009'da lenf bezi kanseri oldu.

Inacio Lula da Silva... Brezilya'nın eski lideri Silva'ya gırtlak kanseri teşhisi konuldu.
 

Fernando Lugo... Paraguay Devlet Başkanı Lugo 2010'da lenf bezi kanserine yakalandı.

Fidel Castro... Küba'nın efsane lideri Castro 2006'da bağırsak kanserine yakalandı.

Cristina Fernandez de Kirchner... Arjantin Devlet Başkanı'na 2011'de yapılan kontrollerde tiroit kanseri teşhisi konuldu.

ABD şüphesi Küba lideri Fidel Castro, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile selefi Luiz Inacio Lula da Silva, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner ve Paraguay Devlet Başkanı Fernando Lugo'nun kanser olması bu olayın bir tesadüf olmadığı düşüncesini akıllara getirdi. Chavez gibi ABD yönetimini eleştiren liderlerin kansere yakalanması 'Bu işte ABD'nin parmağı mı var?' sorusunu gündeme getirdi.

Soruşturma açılacak... Maduro Chavez'in hastalığı hakkında özel bir komisyonun araştırma yürüteceğini açıkladı.