FİGEN YÜKSEKDAĞ: HER YERDE DİRENECEĞİZ!

'Bu saldırılar sizi asla yanıltmasın. Çok büyük bir acz, çaresizlik içinde debeleniyorlar'
Figen Yüksekdağ: Her yerde direneceğiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Bursa İl Örgütü 1. Olağanüstü Genel Kurulu’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yüksekdağ’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Yine ayaktayız ve dimdik yürüyoruz”

“İktidar ve savaş isteyenler bunu hazmedemedi. 7 Haziran seçim sonuçlarını gasp edip ‘1 Kasım’da benim istediğim sonucu çıkaracaksınız’ dedi. Bunu da kanla ve baskıyla yaptı. 1 Kasım’da istediklerini aldılar ama bir şeyi başaramadılar. HDP’yi barajın altına itmek istediler. Yine ayaktayız ve dimdik yürüyoruz.

“Sınır ötesi kavga ediyor”

“Tankların gölgesinde siyaset yapanlar kendisini güçlü hissetmiyor. Bu saldırılar sizi asla yanıltmasın. Çok büyük bir acz, çaresizlik içinde debeleniyorlar. Bu iktidarın tek bir icra alanı kalmıştır; savaş ve kavga.

“Sınır ötesi kavga ediyor. Bir gün Ekvador’da bir gün Amerika’da. Kendi omurgasını dik tutmak için kavga çıkarıyor. Savaş olmadan hükümet kuramayan bir iktidar. AKP-Saray iktidarının ellerinden silahı alın oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi kavga çıkarır.

“AKP-Saray iktidarı da o buzlar gibi eriyecek”

“Bu halkın bebeklerinin büyümesini istemiyorlar. Ama o bebekler büyüyecek sizin bu zalim iktidarınızı götürecek. Bugün daha örgütlü bir halk gerçeği karşısında demokratik talepleri buzdolaplarında dondurabileceklerini sanıyorlar. Ama halkların mücadelesi durduramadılar, durduramayacaklar.

“Bu halkın mücadelesi nice buzu çözdü. Demokrasi sorununu çözemeyenler o sorunları çözemeyip dondurdukları buzlar gibi çözülüp gittiler. AKP-Saray iktidarı da o buzlar gibi eriyecek.

“Dokunulmazlıkları kaldırmakla tehdit ediyorlar”

“Bütün saldırılara karşı kelle koltukla mücadele edenleri dokunulmazlıklarını kaldırmakla tehdit ediyorlar. Akılsızlığa bakar mısınız? Ey faşist akıllılar, biz HDP olarak sizin bütün tezgahlarınızı bozarken, ayağınızın altındaki iktidar halısını çekip alırken dokunulmazlığımız mı vardı?

“Önce birinci yedek lastiği vardı MHP, şimdi ikincisi oldu CHP. 3 yanlış bir araya gelirse bir doğruyu götürür sanıyorlar. Ama bir doğru 3 yanlışı bertaraf edecek. Biz siyasete vidaları atmış o parlamentoda başlamadık. Yaşamın olduğu, mücadelenin olduğu her yerde biz varız.

“Halk barışı inşa edecek”

“Türkiye halklarının arasına sokmaya çalıştıkları düşmanlık politikasının hükmü kalmamıştır. Çözümsüz bıraktıkları bütün sorunları çözmek için bizler devrede olmalıyız. Barış inşa edilecekse bunu halk inşa edecek. Halkların eşitliği ve barışı için inşa çalışması yürütebiliriz.

“Anketler geliyor, yüzleri yere düşüyor. Sokağa bakıyorlar yüzleri yere düşüyor. Bu kadar baskı yapıyorlar, ‘Bunlar bu direnme gücünü nereden alıyor’ diye kendilerine soruyorlar. Biz onların bilmedikleri bir yerde alıyoruz bu gücü: barış ve demokrasi değerlerinden.

“Bu halk ayağa kalktığında ne olacağını çok iyi biliyorlar. Direnişten aldığımız güçle yarattıkları karanlık içerisinde ışığın biz olduğumuzu ve bunu hiçbir karanlığın boğamayacağını göstereceğiz.

“Başaramayacaklar”

“2009’da başlayan operasyonlar bizi teslim alamadı. Bugün de başaramayacaklar. Onlara sesleniyorum, yürünülen bu yoldan gitmeyin. Barışın ve demokratik siyasetin önünün açılması çağrısı yapıyoruz. Bu mümkün. Bunu başarabileceğimizi gördük.

“2013 yılında barış çağrısı yaprak bütün Türkiye halklarını savaşın olmadığı bir iklimle buluşturan sayın Abdullah Öcalan tecrit altında. Bu ağır cezanın kaynağı ne? Tek suçu Türkiye’de barış olabileceğini göstermesidir.

“Her yerde direneceğiz”

“Her yerde direneceğiz. Saray’ın merdivenlerine paspas olup, kardeşlerinin değerlerini satanlara, korkuya teslim olanlara karşı onurun ve cesaretin her yerde kazandığını göstereceğiz. HDP hakların umududur asla bu umudu yere düşürmeyeceğiz.”