Filistinli Gigi Hadid: Hem Filistinli hem de Yahudi sevdiklerimle taziyelerimi paylaşıyorum

Filistinli iş insanı Muhammed Hadid’in ABD'de doğup büyüyen 28 yaşındaki kızı Gigi Hadid, sessizliğini bozdu ve Instagram'dan bir açıklama yaptı.
Filistinli Gigi Hadid: Hem Filistinli hem de Yahudi sevdiklerimle taziyelerimi paylaşıyorum
2023-10-12 02:25:06   Güncelleme: 2023-10-12 02:25:06    

Gigi Hadid 'Düşüncelerim, bu haksız trajediden etkilenen ve her gün bu çatışma nedeniyle çoğu çocuk olmak üzere masum canlar olan herkesle birlikte. Filistin mücadelesine ve işgal altındaki hayata karşı derin bir empatim var ve kalp kırıklığım var. Bu, her gün taşıdığım bir sorumluluk. Yahudi dostlarıma da daha önce de söylediğim gibi şunu açıkça söyleme sorumluluğu hissediyorum: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor' ifadesini kullandı.

'Hem Filistinli hem de Yahudi sevdiklerimle taziyelerimi paylaşıyorum' diyen süper model, 'Pek çok karmaşık, kişisel ve geçerli duygu vardır, ancak her insan temel hakları, insanca muameleyi ve güvenliği hak eder; milliyeti, dini, etnik kökeni veya nerede doğduğu önemli değildir' ifadesini kullandı.

Hadid, mesajını, 'Sözlerimin hiçbir zaman yeterli olmayacağını ve pek çok kişinin derin yaralarını iyileştirmeyeceğini biliyorum ama her zaman masum hayatların güvenliği için dua ediyorum' diye bitirdi.

Baba Muhammed Hadid de kızının mesajını kendi hesabında 'Kızımdan tüm insanlığa...' notuyla paylaştı.