Financial Times'tan 'Erdoğan' yorumu: Dalkavuklarla çevrili, ekonomik sıkıntılara ilgisiz

İngiltere merkezli Financial Times gazetesinde, yaklaşan 14 Mayıs seçimlerine ilişkin yayın kurulu imzalı bir başyazı yayınlandı. Yazıda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için, 'Dalkavuklarla çevrili ve ekonomik sıkıntılardan kopuk, giderek daha izole bir figür çizdi' değerlendirmesine yer verildi.
Financial Times'tan 'Erdoğan' yorumu: Dalkavuklarla çevrili, ekonomik sıkıntılara ilgisiz
2023-05-09 03:42:28   Güncelleme: 2023-05-09 03:42:28    

Gazete Duvar'ın Financial Times'a dayandırdığı haberinde, gazetenin 14 Mayıs seçimlerine ilişkin başyazısı yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kariyerinin en zorlu sınavıyla karşı karşıya olduğu kaydedilen yazıda, 'Kritik soru, yönetiminin ciddi şekilde tehdit altında olduğunu hissettiğinde diktatörün nasıl tepki vereceğidir' denildi.

Erdoğan'ın seçim kampanyasını desteklemek için devlet kaynaklarını 'güle oynaya' kullandığını yazan yayın kurulu, Türkiye'deki seçimlerin özgür ve adil olmadığını belirtti. İktidarın devlet kurumlarının içini boşalttığı değerlendirmesine yer verilen Financial Times'ta, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna değinildi ve muhalefet liderlerinin yargılandığı kaydedildi. Ekonomi politikalarının Erdoğan'ın mirasını lekelediğini yazan yayın kurulu, '(Erdoğan) Dalkavuklarla çevrili ve ekonomik sıkıntılardan kopuk, giderek daha izole bir figür çizdi' diye yazdı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü