Fiziğinde iddialı bayan ilanlarına tepki!

Özgecan Aslan cinayeti sonrası işyerlerinde yaşanan taciz vakaları da Türkiye'nin gündemine girdi. Kadınlara göre taciz, iş ilanlarında başlıyor.
Fiziğinde iddialı bayan ilanlarına tepki!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

VeHaber/ Erdal Ergüler

 

Grafik tasarım ya da emlakçıya asistan gibi işler için çeşitli iş arama sitelerinde firmaların belirttiği  "fiziğine güvenen", "fiziğinde iddialı" gibi kriterler  sosyal medyada kadınların tepkisine neden oldu. Tepkilerin odağı grafik tasarımcının fiziği ile ne yapacağı ya da emlakçıda çalışacak asistanın fiziği ile ne yapacağı noktasında buluşuyor.

Birçok iş sektöründe manken, model arar gibi kadın aranması Özgecan Aslan cinayetinin ardından hassaslaşan Türkiye'de tepkilere neden oluyor. İş arayan kadınlar bu ilanları gördükten sonra çalışmaktan korktuklarını belirttiler.

 

Cinsel obje değil grafik tasarımcıyım!

 

Şu anda bir iş arayışında olduğunu belirten C.A grafik tasarımcı olduğunu ve grafikle ilgili iş bakarken neredeyse fizik ölçülerinin sorulacağını belirtti. C.A sözlerine şöyle devam etti;

"Yaklaşık 1 aydır iş arayışındayım, ve bulduğum bir çok ilanda Türkiye'de kadınların cinsel meta olarak görüldüklerini bu ilanlardan bir kez daha anladım. Bazen kriterlere modellik yazıp yazmadığımdan da endişe duydum. Ben cinsel obje değil grafik tasarımcıyım . Açıkçası bu iş ilanlarını gördükten sonra iş aramayı bırakıp yakın arkadaş çevreme sormaya başladım.