Foie Gras için hayvanlara böyle işkence yapılıyor!

Kaz ve ördek ciğerinin yağlandırılması yoluyla elde edilen 'Foie Gras' isimli yiyecek için hayvanlara ciğerlerini geniş ve şişkin hale getirmek amacıyla işkence yapılıyor.
Foie Gras için hayvanlara böyle işkence yapılıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çeviri: Gözde Y. Öztürk/Vehaber

Foie gras ya da "yağlı ciğer" püresi, ciğerleri geniş ve şişmiş hale gelene kadar ördeklerin ve kazların zorla beslenmesiyle elde edilen bir üründür.

Veterinerlerden ve uzmanlardan edinilen bilimsel delillere göre foie gras üretimi sadece zalimce değil, aynı zamanda Avrupa Birliği gıda mevzuatlarına da aykırı. Her gün zorla beslemenin dışında, bu hayvanlar içinde hiç yer olmayan küçük kafeslere tıkılıyorlar. Bu işlemler, Avrupa Konseyi tarafından yapılan önerileri de ihlal ediyor.

Yapılan işlemlerde ördek ve kazların boğazına zorla geniş metal borular sokuluyor, ciğerleri normalin 10 katı şişiyor, vücutlarında çatlaklar oluşuyor ve o çatlakları fareler kemiriyor.

 

Konu ile ilgili hayvan hakları savunucuları  yaptıkları açıklamada "Avrupalı yetkililer bütün bu olanları durdurmak için harekete geçmeli! Foie gras bütün Avrupa Birliği'nde yasaklanmalı. Avrupa Komisyonu'ndan ve Avrupa Birliği Tarım ve Balıkçılık Kurulu'ndan Foie Gras'ı kınayıcı bir tavır almasını isteyin." açıklamasında bulundu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü