Fransa Büyükelçisi: Fransa'dan 300 kişi yarın Türkiye'ye dönecek

Fransa Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ''Türkiye dönmek isteyen 300 kadar vatandaşımızdan çağrı aldık, yarın Türkiye'ye dönecekler'' dedi.Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, yarın uçuş yasağı getirilen Almanya'daki Türklerin duruma ilişkin açıklama yaptı.
Fransa Büyükelçisi: Fransa'dan 300 kişi yarın Türkiye'ye dönecek
2020-03-16 18:28:26   Güncelleme: 2020-03-16 18:28:26    

NTV'de konuşan Berlin Büyükelçisi, ''Birkaç bin Türk yarın uçaklarla Türkiye'ye gönderilecek'' dedi.

300 KİŞİ DE FRANSA'DAN GELECEK

Fransa Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa da ''Türkiye dönmek isteyen 300 kadar vatandaşımızdan çağrı aldık, yarın Türkiye'ye dönecekler'' dedi.

Musa şöyle konuştu: 

'13 Mart günü açıklanan tedbirler oldu. Yüzlerce çağrı aldık. Toplam sayımı 300 kadar. Türkiye dönmek isteyen 300 kadar vatandaşımızdan çağrı aldık. Bugün 17.00'ye kadar da devam edecek. Yarın da bu vatandaşlarımızın kalkacak uçaklarla Türkiye'ye tahliyesi öngörülüyor. Türk vatandaşlarına bir burada bir kontrol uygulamayacağız. Türkiye'de kontrol altına alınacak. Zorunlu karantina süresi var. Belli ölçüde çaydırıcı olan bir unsur. Bazı vatandaşlarımız bunu duyunca vazgeçti. '

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'dan 14 Mart saat 8 itibariyle seyahatlerin durdurulduğunu açıklamıştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü