Fransa’da hükümetten Sarı Yeleklilere sert önlem

Fransa Ulusal Meclisinde, Sarı Yeleklilere karşı sert cezalar öngören yasa tasarısı kabul edildi.
Fransa’da hükümetten Sarı Yeleklilere sert önlem
2019-03-13 21:38:58   Güncelleme: 2019-03-13 21:44:09    

Fransa Ulusal Meclisi, Senato’da yapılan oylamanın ardından eylemcilere karşı sert cezalar öngören yasa tasarısını kabul etti. Oylamada, tasarı 115 'hayır' ve 18 'çekimser' ve 210 'evet' oyu aldı. Tasarı yürürlüğe girmeden önce Fransa Anayasa Mahkemesi tarafından incelenecek.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, yaptığı açıklamada, bu tasarının, keyfi uygulamaların başlangıcı olmadığını savundu.

Hükümetin Sarı Yeleklilerin eylemlerindeki şiddet olaylarını önlemek amacıyla hazırlandığını öne sürdüğü yasa tasarısına göre eylemlerde 'maske' takan protestoculara bir yıl hapis ve 15 bin avro para cezası verilecek ve valilerin tehdit oluşturanların eylemlere katılmasını yasaklama izni olacak. Yasağa rağmen eylemlere katılanlar 6 ay hapis cezası ve 7 bin 500 avro para cezasına çarptırılacak. Eylem yasağı getirilen bu kişilerin tüm bilgileri bir listede yer alacak.

Tasarıda izinsiz eylem yapanların ve eylemlerde 'şiddet olayları' çıkaranların sert şekilde cezalandırılması öngörülüyor. Eylemlerde ortaya çıkan zararın maliyetinin de eylemciler veya 'şiddete başvuranlar' tarafından karşılanması öngörülüyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü