Fransa'da polisin 17 yaşındaki çocuğu öldürmesinin ardından birçok araç ateşe verildi

Fransa'da 17 yaşındaki bir çocuğun polis ateşiyle hayatını kaybetmesi infiale yol açtı. Çıkan olaylarda 31 kişi gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Macron, 'Açıklanamaz ve affedilemez' dedi.
Fransa'da polisin 17 yaşındaki çocuğu öldürmesinin ardından birçok araç ateşe verildi
2023-06-28 19:36:30   Güncelleme: 2023-06-28 19:40:58    

Fransa'da Nanterre kentinde dün polisin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki sürücünün yaşamını yitirmesiyle sokaklarda gerginlik arttı.
Olaya tepki gösterenler Nanterre, Suresnes, Mantes-la-Jolie gibi farklı kentlerde sokaklara inerek, çöp bidonlarını ve araçları ateşe verdi.
İtfaiyeciler yangınlara müdahale ederken kentin farklı mahallelerinde gençler ve polis arasında arbede yaşandı. Belediye binası ve bir okulda da yangın çıktı.


İçişleri Bakanı Gerald Darmanin gece boyu süren olaylarda 31 kişinin gözaltına alındığını, 24 polisin yaralandığını, yaklaşık 40 aracın da ateşe verildiğini aktardı. Bugün de olayların devam etmesi ihtimaline karşı 2 bin polis konuşlandırılacak.

Son zamanlarda siyasi ivme kazanmak için ziyaretlerini ülke genelinde artıran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Marsilya ziyaretinde olaya dair yaptığı açıklamada bir gencin polis tarafından öldürülmesinin 'açıklanamaz' ve 'affedilemez' olduğunun altını çizdi.

Neler olmuştu?

Nanterre'de dün içinde 3 kişi bulunan ve 'dur' ihtarına uymayan bir araca polis ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M. hayatını kaybetmişti.
Araçta bulunan bir çocuk gözaltına alınırken, diğer çocuk olay yerinden kaçmış ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.
Fransız siyasetçiler olaya tepki gösterirken sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, ateş açan polisin, aracın önünde değil ön sol koltuk hizasında olduğu görülüyor.
Görüntülerde, polisin sürücüye doğrulttuğu silahı ateşlemesinin ardından aracın direğe çarptığı değerlendiriliyor.