Fransa'da siyahi Adalet Bakanının istifası ırkçıları sevindirdi!

Fransa'da Paris saldırılarının ardından uygulamaya konması planlanan yeni vatandaşlık yasasına tepki gösteren Adalet Bakanı Taubira görevinden istifa etti.
Fransa'da siyahi Adalet Bakanının istifası ırkçıları sevindirdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fransa'da Paris saldırılarının ardından uygulamaya konması planlanan yeni vatandaşlık yasasına tepki gösteren Adalet Bakanı Taubira görevinden istifa etti. Fransa'nın başkenti Paris’te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından hükümet, terör suçuyla bağlantılı olanların vatandaşlıktan çıkarılmasını öngören tasarıyı Ulusal Meclis'e sunmaya hazırlanıyor. Ancak terör suçuyla bağlantılı olarak vatandaşlıktan düşürme uygulamasını ‘tamamen yararsız’ olarak niteleyen Taubira, Paris yönetimine karşı çıkıyordu.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Taubira'nın istifasını kabul ettiği duyuruldu. Açıklamada, anayasa reformunun Ulusal Meclis'te tartışmaya açılacağı bir günde Taubira'nın istifasının gerekliliği konusunda Hollande ve Taubira'nın görüş birliğine vardığı belirtildi.

Taubira'nın yerine Adalet Bakanlığı görevine Jean-Jacques Urvoas getirildi.

TAUBIRA: DİRENİŞ BAZEN KALMAK, BAZENSE GİTMEKTİR

İstifa açıklaması sonrası Taubira ise Twitter'daki kişisel hesabından paylaştığı mesajında, “Bazen direnmek için kalırsınız. Bazense gitmek bir direniştir” ifadelerini kullandı.

Irkçı Ulusal Cephe lider Marine Le Pen ise Taubira’nın istifasını “Fransa için iyi haber” sözleriyle değerlendirdi.

EŞCİNSEL EVLİLİKLERİN ÖNÜNÜ AÇMIŞTI

Taubira, bugüne dek iki önemli karara verdiği destek nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Bunlardan ilki köle ticaretinin ‘insanlığa karşı işlenen suçlar’ kapsamına alınması, diğer ise eşcinsel evliliklerin yasal hale getirilmesiydi.

Sputnik Türkçe