Fransız askerlerinden Afrikalı çocuklara cinsel taciz!

Birleşmiş Milletler tarafından 17 Aralık’ta yayımlanan bir rapora göre, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde görev yapan Fransız askerlerinin çok sayıda çocuğa cinsel tacizde bulunduğu öğrenildi.
 Fransız askerlerinden Afrikalı çocuklara cinsel taciz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi emriyle görev yapmakta olan Fransız askerlerinin çok sayıda çocuğa cinsel tacizde bulunduğu açığa çıktı. Birleşmiş Milletler'in raporunda, Sangaris gücü adlı askeri birlikte görevli Fransız askerlerinin, yaşları dokuzdan başlayan çocuklara oral seks karşılığı gıda ve para verdiği ifade edildi.

Raporla ilgili Sputnik’e değerlendirmelerde bulunan Orta Afrika Barış Komitesi sözcüsü Sylvie Baipo-Temon, “İnsanın savaştan etkilenenlerin ailelere karşı en azından birazcık merhameti olur, ama onlar [Fransız barış gücü] yerel halkın zayıflığını istismar ediyor. Onlar güvenliği sağlamakla görevlilerdi ve halk onlara güveniyordu, oysa onlar insanların mezarlarını kazdılar” diye konuştu.

Cinsiyet Temelli Şiddet adlı sivil toplum kuruluşunun başkanı Jean-Barack Ouambeti ise BM barış gücü askerlerinin başka yerlerde de cinsel tacizde bulunduğunun öne sürüldüğünü belirterek, “Yapılan inceleme başkentin merkezinde ve özellikle uzak bölgelerinde de çocukların tacize uğradığını açığa çıkardı” dedi.

Ouambeti, Fas ve Kongo’da görevli barış gücü askerleri hakkında cinsel taciz iddialarının bulunduğunu vurguladı.