Galatasaray-Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine, önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince, maçı da ileri bir tarihe erteledik''
Galatasaray-Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Galatasaray- Fenerbahçe maçının bomba ihbarı nedeniyle iptal edilmesinin ardından derbinin hangi tarihte oynanacağı merak konusu oldu. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; ilk etapta TFF yönetiminin kafasındaki tarihin 6 Nisan Çarşamba günü olduğu öğrenildi.

İKİSİ DE KUPA DA YÜRÜYOR

Süper Lig'in bitmesine 8 hafta kaldı ve federasyon, bu maçın sonucunun şampiyonluk yarışına direkt olarak etki edeceğinden derbiyi kısa zaman içinde oynatmayı planlıyor. 20 Nisan’da Ziraat Türkiye Kupası 'nda her iki takım yarı final karşılaşmalarına çıkacağı için o hafta pas geçiliyor.

İşte derbinin ertelenmesine neden olan istihbarat!

DİNLENME SÜRESİ YOK

Bir önceki hafta içinde de derbinin yapılması olası gözükmüyor. Çünkü Galatasaray, 29. hafta mücadelesinde deplasmanda Antalyaspor ile 15 Nisan Cuma günü karşılaşacak. Yani Sarı-Kırmızılılar, 12 ya da 13 Nisan’da Fenerbahçe mücadelesini oynarsa dinlenemeyecek. Nitekim Fenerbahçe de 28. hafta maçına 10 Nisan’da Konya’da çıkacağından dinlenme süresi kalmıyor. Kısacası 11-15 Nisan arasını kapsayan hafta içi, iki takıma da uymuyor.

EN GENİŞ BOŞLUK

Milli aradan sonra ise 27. haftada Galatasaray’ın 2 Nisan’da Eskişehir ile deplasmanda maçı var. Fenerbahçe de 3 Nisan’da evinde Osmanlıspor’u konuk edecek. Hafta içinde yani 6 Nisan’da derbinin yapılması halinde Cim Bom 4 gün sonra sahaya çıkmış olacak.

İstanbul’dan ayrılmayacak olan sarı-lacivertliler de3 gün sonra maçı oynayacak. Bir sonraki hafta programına bakıldığında da iki takım için olağanüstü bir sıkışıklık olmadığından TFF, 6 Nisan Çarşamba gününü yeni maç tarihi olarak açıklamaya sıcak bakıyor.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ertelendi sosyal medya sallandı

27. HAFTA

2 Nisan Cumartesi

19.00: Eskişehirspor-Galatasaray

3 Nisan Pazar

19.00: Fenerbahçe-Osmanlıspor

28.Hafta

9 Nisan Cumartesi

19.00: Galatasaray-Ç.Rizespor

10 Nisan Pazar

19.00 T.Konyaspor-Fenerbahçe

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü