Game of Thrones'un yazarından İstanbul Sözleşmesi paylaşımı: Sevgili arkadaşım Sibel Kekilli bana üzücü bir mesaj attı

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasına göndermede bulunan George R.R. Martin, oyuncu Sibel Kekilli'nin kendisine Türkiye'den gelen bazı üzücü haberlerle ilgili bir e-posta gönderdiğini ifade etti.
Game of Thrones'un yazarından İstanbul Sözleşmesi paylaşımı: Sevgili arkadaşım Sibel Kekilli bana üzücü bir mesaj attı
2021-03-31 01:19:20   Güncelleme: 2021-03-31 01:19:20    

Game of Thrones'un yazarı George R.R. Martin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 'Sevgili arkadaşım Sibel Kekilli kısa süre önce beni Türkiye'den gelen bazı üzücü haberler konusunda uyarmak için bir e-posta gönderdi.'

George R.R. Martin,  blogundaki 'Türkiye'de Şiddet' başlıklı yazısını da paylaştı. Türkiye'nin kadına şiddetle mücadele eden İstanbul Sözleşmesi'nden resmen çekildiğini belirten Martin yazısında şu ifadelere yer verdi:

'Sibel, şiddeti yaşamanın ne anlama geldiğini ilk elden bilen birisi ve uzun zamandır tüm dünyada kadınlara yönelik şiddetle mücadelenin savunucusu. Kendisi sadece bir aktris değil, aynı zamanda çok cesur bir kadın ve gerçek bir kahraman. Sibel'in yaptığı her şeye hayranlık duyuyorum ve yaptıklarıyla hayranlık uyandırmaya devam ediyor.'

Yazısını 'Sibel'in mesajını Türkiye'nin tüm kızlarına ve kadınlarına iletmek istiyorum' cümlesiyle bitiren George R.R. Martin cümlenin sonunda Türkçe 'selam ve sevgiler' yazdı.

George R.R. Martin, blogundaki mesajda CNN International'ın Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi kararıyla ilgili verdiği haberin de bağlantısını paylaştı.