Gamze Özçelik'e cinsel saldırı görüntülerini çektiği iddia edilen Barış Kılıç'ın şikayetine takipsizlik kararı

Sosyal medyada, Gökhan Demirkol’un Gamze Özçelik'e cinsel saldırıda bulunduğu sırada görüntüleri oyuncu Barış Kılıç’ın çektiğine dair bazı paylaşımlar yapılmıştı. Kılıç, paylaşımlara ilişkin yargıya başvurmuştu
Gamze Özçelik'e cinsel saldırı görüntülerini çektiği iddia edilen Barış Kılıç'ın şikayetine takipsizlik kararı
2024-03-07 19:40:02   Güncelleme: 2024-03-07 19:40:02    

Oyuncu Barış Kılıç, 2013 yılında Gökhan Demirkol ile Gamze Özçelik'in cinsel saldırı görüntülerini çeken kişi olduğuna dair sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında şikâyetçi oldu.

Şikâyet üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, şüpheliler açısından suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

'Yargı önünde hesabını soracağım' 

Barış Kılıç'ın; geçen günlerde Gökhan Demirkol ile Gamze Özçelik'in tarafları olduğu davada görüntüleri çeken kişi olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialar üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan oyuncu Barış Kılıç 'Hakkımda iğrenç iftiralarda bulunan herkese yargı önünde hesap soracağım' dedi.

Barış Kılıç, daha sonra kendisini suçlayan paylaşımları yapanlar hakkında şikâyetçi oldu. Avukatı şikâyet dilekçesinde, Kılıç'ın sinema ve dizi oyuncusu olduğunu, dizi nedeniyle gündem olduğu için geçmişte Gamze Özçelik ve Gökhan Demirkol'un tarafları olduğu dava ile ilgili paylaşımlar yapılmaya başlandığını belirtti.

Dilekçede, Gamze Özçelik'in Gökhan Demirkol tarafından cinsel saldırıya uğrarken videoyu çeken kişinin Barış Kılıç olduğu yönünde hedef alan paylaşımlardan bahsedildi.

''Sosyal medya yorumunda suç unsuru yok''

Şikâyetin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma neticesinde; sosyal medya kullanıcısı olan şüphelilerin medyada yer alan haber içeriklerinden bahsettikleri, bu haberlerin halen gazetenin internet sayfasında durduğu, haberlerin yayından kaldırılmasına yönelik bir karar alınmadığı, bir kadına tecavüz olayı ile ilgili medyada çıkan haberlere itibar ederek bununla yorum yapan şüpheliler açısından atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.