GAZ KAPSÜLLERİNDEN HARÇLIK ÇIKARDILAR!

Van'da yaşanan çatışmalardan geri kalan gaz kapsülleri çocuklar tarafından böyle değerlendirildi.
Gaz kapsüllerinden harçlık çıkardılar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Polisin Van Hacıbekir Mahallesi'nde biber gazlı müdahalelerinde, geriye bıraktıkları gaz kapsülleri çocuklara harçlık oldu. Çocuklar topladıkları boş kovanları hurdacıya sattı.

DİHA'da yer alan habere göre İstisnasız her gece olay olsun olmasın polisin saatlerce biber gazına boğduğu Van'ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde evler rastgele ateş altında tutuluyor. Gazın etkisi ertesi günün akşamına kadar devam ederken, mahallede yaşları 4 ile 10 arası değişen çocuklar, sabah saatlerinden başlayarak, akşam saatlerine kadar polisin geride bıraktığı gaz kapsüllerini topluyor. Topladıkları yüzlerce gaz kapsülünün kilosunu 30 kuruşa hurdacıya satan çocuklar, aldıkları para ile kendilerine şeker, dondurma, kek, sakız ve futbol topu alıyor.

'Bize ne lazımsa onu alıyoruz'

Topladıkları 2 kilo gaz kapsülünü hurdacıya satan Erkan (4) ve Ahmet Aslan (6) kardeşler, her gün gaz kapsülü topladıklarını belirterek, "Gün içerisinde bize ne lazımsa onu alıyoruz" dedi. Özellikle evlerinin bahçelerine çok gaz atıldığını belirten kardeşler, polis terörünü de farkında.

Hurdacılık yapan Mehmet Kurt ise, her gün mahalleli çocuklardan kilolarca gaz kapsülü satın aldığını belirtti.