Gazete Manifesto hayvan özgürlüğü savunucularına saldırdı!

Sosyalist çizgide yayın yaptığını iddia eden Gazete Manifesto, bir vegan aktivistin paylaşımını alıntılayarak veganlara saldırdı. Haberde hayvanların köleleştirilmesine ve hayvan sömürüsüne ortak olmamak kapitalizmin, bir tüketim modeliymiş gibi sunuldu.
Gazete Manifesto hayvan özgürlüğü savunucularına saldırdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2017-01-11 21:35:46    

Gazete manifesto bir veganın paylaşımı üzerinden hayvan özgürlüğü savunucularına saldırdı.

 

Vegan aktivist Itır Kaşıkçı'nın Facebook paylaşımını baz alan Gazete Manifesto hayvanların köleleştirilmesini ve hayvan sömürüsüne ortak olmamayı 'kapitalizmin sunduğu tüketim modeli' olarak servis ederek  hayvan sömürüsünü meşrulaştırdı.

 

Haberde sosyalistlerin, anarşistlerin ve daha birçok ideolojik grubun tercih ettiği veganlıktan salt olarak 'liberalizm' diye bahsedilerek veganlığın içi boşaltılmaya çalışıldı.

 

Sosyalist  çizgide yayın yaptığını iddia eden gazetede Hayvanlardan bir 'ürün'  olarak bahsedilmesi dikkatlerden kaçmadı.

 

Gazete Manifesto'nun bir paylaşımını alıntılayarak saldırdığı vegan aktivist Itır Kaşıkçı paylaşımının çarpıtıldığını belirterek şu ifadelere yer verdi;
 

BAĞDAT CADDESİ'NDE TECAVÜZ HERGÜN YAŞANIYOR

'Haberde bahsi geçen 'Paylaşımı ne amaçla yaptığı bilinmeyen, reklamcı, indirgemeci' bıdı bıdı vegan benim. Paylaşımın ironik tarzını gözardı etmiş veya gözden kaçırmışsınız. Özellikle 'Bağdat Caddesi'nde tecavüz' gündemiyle ilgili bir paylaşım yaptım çünkü bu kötü olayla ilgili 'Bağdat Caddesi daha önce böyle şeylerin yaşanmadığı bir yerdi.' algısı var. Halbuki buradaki kafelerde süt ve ürünlerini her gün tüketen yüzlerce kişinin bir o kadar tecavüzün parçası olduğu bir yer. Özellikle 'Sütlü kahve' değil 'Caffe Latte' dedim; niyetim tam da altı çizilen tüketim kültürüne bir göndermeydi. Özellike Bağdat Caddesi'nde 'yer bildirdim', aslında o sırada Bağcılar'a gitmek üzere hazırlanıyordum.

 

 

TECAVÜZE ORTAK OLMAK İSTEMEZSENİZ ALTERNATİFİNİZ VAR

Farketmiş olmalısınız, mekanlarla ilgili bilgiyi asıl paylaşıma değil yoruma ekledim, çünkü asıl amaç bu değildi, ama birçok kişi vegan alternatiflerden haberdar değil ve bence olmalı. Özellikle isim verdim çünkü bu ikisi dışında bitkisel süt bulunduran benim bildiğim bir yer yok (tamamen vegan birkaç küçük mekan dışında). Tüketimden kendini tamamen sıyırmış friganlık dışında bildiğim bir alternatif yok, bu haberi yapan ve okuyan herkesin de tamamen frigan yaşadığını düşünmüyorum. Dolayısıyla sizin de bu tüketim zinciri içinde olduğunuzu varsayarak tekrarlıyorum: Bir daha dışarıda sütlü kahve içecek veya eve süt alacak olursanız ve tecavüze ortak olmak istemezseniz az da olsa alternatifiniz var.'