Gazeteci Ardıl Batmaz’ı darp eden polis memurunun yargılanmasına başlandı

Haber takibi yapan gazeteci Ardıl Batmaz’ı eski bakanlar Süleyman Soylu ve Murat Kurum’un önünde darp eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın koruma polisinin yargılanmasına 15 Haziran’da başlandı
Gazeteci Ardıl Batmaz’ı darp eden polis memurunun yargılanmasına başlandı
2023-06-15 12:35:18   Güncelleme: 2023-06-15 12:35:18    

mlsaturkey.com'da yer alan habere göre Elazığ’da haber takibi yapan gazeteci Ardıl Batmaz’ı darp eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın koruma polisi hakkında 'basit yaralama' suçlaması ile açılan davanın ilk duruşması bugün Elazığ 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. 

15 dakikalık gecikme ile başlayan duruşmaya Batmaz’ın avukatı Ülkü Şahin mazeret bildirerek katılmazken gazeteci Ardıl Batmaz salonda hazır bulundu. Sanık polis memuru Ö.F.T. de bugünkü duruşmaya katılmadı.

‘Sanığın beyanlarına itibar edilmemelidir’

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada söz alan Batmaz, 2017 yılından beri gazetecilik yaptığını, Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi olduğunu ve Uluslararası Basın Kartı’na sahip olduğunu söyledi. 

Olay günü haber takibini Elazığ Valiliği’ne ait basın aracıyla gerçekleştirdiğini belirten Batmaz, sanık polis memurunun savcılık ifadesindeki 'Olay öncesinde tartıştığımız için benim ismimi vermiş olabilir' beyanına karşın, 'Olay öncesinde sanık polis, basın kartımı sordu. Kendisine hem kurum kartımı hem de uluslararası basın kartımı ibraz ettim. Yaklaşık iki üç dakika boyunca kartımı alıkoydu, fotoğrafını çekti. Bu yaptığının gasp olduğunu ve geri vermesi gerektiği söyleyince ancak kartımı alabildim. Sanık polis memurunun bahsettiği tartışma budur. Sanığın beyanlarına itibar edilmemelidir' dedi.

‘Görüntülerde darp edildiğim net bir şekilde görülüyor’

Sanık polis memurunun savcılık ifadesindeki, 'Belediye başkanının yakın koruması olmam sebebiyle yanından ayrılmadım' beyanına da değinen Batmaz, dosyaya sunduğu görüntüler dikkatli incelendiğinde sanık polisin söz konusu ifadesinin suçtan kurtulmaya yönelik olduğunun anlaşılacağını söyledi. 

Batmaz, şöyle konuştu: 'Dosyaya sunduğum görüntünün son saniyelerinde Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın koruma polisi Ö.F.T.’nin, belediye başkanının yanından ayrılarak yanıma doğru geldiği, elime vurması sebebiyle kamera açısının yere doğru döndüğü net bir şekilde görülüyor. Dolayısıyla sanığın ifadesi açıkça suçtan kurtulmaya yöneliktir.'

Savcının iddianamesine ilişkin de beyanda bulunan Batmaz, kendisini alandan sürükleyerek uzaklaştıran iki kişi daha olduğunu, bunlardan birini teşhis ettiğini ancak bu kişiler hakkında dava açılmadığını söyleyerek iddianamenin eksikliğine dikkat çekti. 

Batmaz, kendisini darp eden koruma polisi Ö.F.T. hakkında sadece 'basit yaralama' suçundan ceza talep edilmesine ilişkin ise, 'Sanık polis beni darp etmesinin yanı sıra kamu yararına yaptığım görevime de engel olmuştur. Bu anlamda sanık polis hakkında ‘iş ve çalışma hürriyetinin ihlali’ suçlamasıyla da dava açılmalıydı' diye konuştu.

Sanık polisin adresinin tespiti için müzekkere yazılmasına karar veren hakim, davayı 2 Kasım 2023 tarihine erteledi.