Gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı

Dün T24 yazarı Tolga Şardan ve halktv.com.tr muhabiri Dinçer Gökçe'nin ardından bugün de Cengiz Erdinç evinden gözaltına alındı.
Gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı
2023-11-02 21:58:57   Güncelleme: 2023-11-02 21:58:57    

Kısa Dalga yazarı ve gazeteci Cengiz Erdinç, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Erdinç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki evinde gözaltına alındı.

Erdinç'in, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade vermesi bekleniyor.

Birgün'ün aktardığına göre; Erdinç’in cep telefonu ve bilgisayarına da el konuldu.

Saymaz: 8 polis geldi, kelepçelenerek gözaltı

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından Cengiz Erdinç'in gözaltına alınmasıyla ilgili bilgiler paylaştı:

'Gazeteci Cengiz Erdinç, Balıkesir’deki evinde 8 polis tarafından gözaltına alındı. Bilgisayarının harf diski alındı, flaş bellekleri ve cep telefonuna el kondu. Arama sırasında iki polis kamerası çekim yaptı. Erdinç kelepçelenerek, gözaltına alındı. Ankara’ya götürülüyor.'

DHA: Cengiz Erdinç, Balıkesir'de SEGBİS üzerinden ifade verecek

DHA'nın yer verdiği bilgilere göre; 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' iddiasıyla suçlanan Cengiz Erdinç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade verecek.

Çağdaş Gazeteciler Derneği: Sansür yasası tüm hızıyla işliyor

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Cengiz Erdinç'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. ÇGD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Tolga Şardan'ın tutuklanması ile başlayan cadı avı, meslektaşımız Cengiz Erdinç ile devam ediyor.

Sansür Yasası'na sırtını yaslayan iktidar, gazetecilere sopa gösteriyor. Gerçeğe ulaşmak ve halkın haber almasını sağlamak için çalışan gazeteciler, korku iklimine teslim olmaz.

Sansür yasası tüm hızıyla işliyor. Şimdi de Cengiz Erdinç yargıdaki usulsüzlük iddialarını gündeme getirdiği için gözaltına alındı. Sıkılmadan daha gür sesle söylemeye devam edeceğiz: Gazetecilik Suç Değildir!'