Gazeteci Elif Akkuş tutuklandı

Sandalye şeklindeki bir sedye ve doktor eşliğinde tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemeye çıkarılan gazeteci Elif Akkuş, tutuklandı. Akkuş'un, TRT’deki usulsüzlükler iddialarına ilişkin paylaşımlar yapan bir sosyal medya hesabına bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklandığı bildirildi.
Gazeteci Elif Akkuş tutuklandı
2023-10-20 19:01:45   Güncelleme: 2023-10-20 19:01:45    

Savaş muhabiri Akkuş'un avukatı Hüseyin Ersöz, Akkuş'un dün akşam saatlerinde Ankara'da gözaltına alındığını duyurmuştu. Akkuş, gözaltının ardından hastaneye kaldırılmıştı.

Hastaneye Savcı'dan yazı gönderilmişti

Hakkındaki yakalama kararını öğrendiğinde Ankara Asayiş Şube’ye giderek teslim olan Akkuş hakkında Savcı'dan Akkuş'un tedavi olduğu hastaneye yazı gönderilmiş, 'Bu aşamada gözaltının sonlandırılmasına karar verilmiştir. Bu aşamada şüphelinin tedavisine devam olunması, tüm tıbbi iş ve işlemlerin yerine getirilmesi ile şüphelinin hastaneden taburcu edileceği zaman, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bilgi verilmesine, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından şüphelinin hastaneden taburcu edilir edilmez adliyeye sevkinin sağlanması, gerekli tüm usulü ve yasal tedbirlerin alınması, şüphelinin kaçmasına mahal verilmemesi, ilgili tüm sorumluluğun Hastane Yönetimi üzerinde olduğunun bilinmesi, aksi takdirde ilgili hastanenin yetkilisi tüm sorumlular hakkında yasal işlem  başlatılacağı hususunda…' denilmişti.

Ersöz: Akkuş'un hastanedeki odasının kapısına güvenlik görevlisi kondu

Akkuş'un avukatı Ersöz, hastane yönetiminin Akkuş'un kapısına güvenlik görevlisi koyduğunu ifade etmiş, 'Dün gece, sırf bu sabah taburcu edilebilsin diye Elif Akkuş’a her zamankinden fazla sakinleştirici, tansiyon düşürücü ve ağrı kesici ilaç yüklemesi yapıldı' iddiasını dile getirmişti.