'Gazeteci suç örgütü liderini değil, suç örgütü lideri gazeteciyi deşifre ediyor'

Medya etiği üzerine çalışmalar yürüten Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı görüşme kaydını yayınlamasının ardından, 'Gazeteci suç örgütü liderini değil, suç örgütü lideri gazeteciyi deşifre ediyor' yorumunu yaptı.
'Gazeteci suç örgütü liderini değil, suç örgütü lideri gazeteciyi deşifre ediyor'
2021-05-19 12:06:10   Güncelleme: 2021-05-19 12:06:10    

Son dönemde yayınladığı videolarla gündeme gelen Sedat Peker, 'arabuculuk' yaptığı iddialarının ardından 'Süleyman Soylu'dan Sedat Peker'e mesaj götürmüşsem namussuzum, şerefsizim, alçağım'  diyen gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı görüşmenin kaydını 'Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim. Adam gibi dik duracağız. Yoksa yerle yeksan ederim!' diyerek yayınladı. 

Prof. Dr. Süleyman İrvan, konuyla ilgili yaptığı yorumda, 'Ne günlerden geçiyoruz? Gazeteci suç örgütü liderini değil, suç örgütü lideri gazeteciyi deşifre ediyor' dedi.

İrvan, şöyle devam etti:

'Umarım bu olan bitenler hem Türkiye'nin mafyatik ilişkilerden temizlenmesine hem de gerçeği söyleme mesleği olan gazeteciliğin özüne dönmesine vesile olur.
 
Gazeteci kimdir? Gazeteci tanımı aslında gayet basittir. Asıl işi ve başlıca geçim kaynağı gazetecilik olan kişi gazetecidir. Öte yandan, iyi gazeteci vardır, kötü gazeteci vardır. Bir kişinin gazeteci olup olmadığını sorgulamak bana düşmez.'