Gelecek Partili Sefer Üstün: Ayhan Bora Kaplan dosyası 'temizlenmiş' bir dosyadır

Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, organize suç örgütü olduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan dosyasıyla ilgili 'Bu dosya, adamın eylemleri, ilişkileri açısından baktığımızda ‘temizlenmiş' bir dosyaya dönüştürülmüş' dedi.
Gelecek Partili Sefer Üstün: Ayhan Bora Kaplan dosyası “temizlenmiş” bir dosyadır
2023-09-17 11:51:34   Güncelleme: 2023-09-17 11:51:34    

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Üstün, bu 'temizlemenin' nedenlerini şöyle açıkladı:

'Hedef mafyada kontrol altında olan büyüklerin önünü açmak'

'Tüm çetelerin salınması, çete suçlarının ayyuka çıkması sonucu kamuoyunda tepki oluşmaya başladı. Yeni bakan geldi, bu olumsuzluklara karşı samimi mücadele ediyor görüntüsü veriliyor. Eski cumhuriyet başsavcısı, bu operasyonla eski bakan Süleyman Soylu'ya karşı bir gözdağı verildiğini söylüyor.

Dediği gibi gerçekten Süleyman Soylu'ya karşı bir gözdağı. Hatta bu eski bakanın devletten kazınacağını söylüyorlar. Bunu ben de güvenilir yerlerden duydum. Bu operasyon aslında ona sesini çıkarmaması için bir mesaj. Üçüncü mesaj ise organize suç örgütlerinin başındakiler genç, henüz kurumsallaşmamış, mafyatik yapı değil.

'’Mafyayla mücadele başladı' sözlerine aldanmayalım'

O yüzden acemilik yapıyorlar.  Tabi bu durumdan büyükler rahatsız oluyor. Amatörce olan şeyleri bitirmek ve eski sistem mafya düzeninin devam etmesini istiyorlar. Böyle, yeni yetmelerin çıkmasını istemiyorlar. Yani hedef, kontrol altında olan büyüklerin önünü açmak. Şimdi yapılanlar büyüklerin önünde mıntıka temizliğidir. Onun dışında ‘Aman aman memlekette şu var, bu var diye mafyayla mücadele başladı' sözlerine aldanmayalım.'

Ne olmuştu?

Ankara’da yer altı dünyasında 'Kaplan' grubu olarak bilinen ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iddiasına göre, yakın olduğu iddia edilen Süleyman Soylu ile telefonla görüştükten sonra beraberinde Kalaşnikof silahlı adamlarıyla 15 Temmuz 2016 gecesi TRT’ye gelen, uyuşturucudan sabıkası olan ve Ankara narkotik polisinin takibinde olan Kaplan, önceki gün gözaltına alınmıştı.

Yurt dışına çıkmak üzereyken Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınan Kaplan ile birlikte koruması olan U.P. isimli emekli asker ile avukat G.Ü., A.K. ve O.S. isimli dört kişi daha yakalanmıştı.

Kaplan'ın ekibine yönelik operasyon devam ediyor. Esenboğa Havalimanı'nda yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanarak gözaltına alınan Kaplan'ın ekibine yapılan operasyonlarda 20 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 25'e yükseldi.

DHA'da yer alan habere göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve benzeri suçlara karışan ekibe yönelik çalışma başlattı.