Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Getirilen düzenleme susturma değil hapsetme yasasıdır

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan, kamuoyunda 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen teklifle ilgili olarak, 'Getirilen düzenleme söylenildiği gibi susturma yasası değildir, hapsetme yasasıdır' dedi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün de teklifin anayasaya, AİHM ve Anayasa Mahkemesi içtihatlarına aykırı maddeler barındırdığını, bu düzenlemelerin mutlaka TBMM Genel Kurulu’nda değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Getirilen düzenleme susturma değil hapsetme yasasıdır
2022-06-28 16:56:15   Güncelleme: 2022-06-28 16:56:15    

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, TBMM gündeminde bulunan, iktidarın 'dezenformasyon yasası', gazetecilerin, 'sansür yasası' olarak nitelendirdiği düzenlemenin değiştirilmesi için kampanya başlattı.

'Hapsetme yasası'

Özdağ, internet konusunda bütün ülkeler gibi Türkiye’nin de bir düzenleme yapması gerektiğine inandıklarını ancak getirilen teklifin alanı düzenlemek yerine yasaklamayı amaç edindiğini söyledi.

Özdağ, 'Teklifin kritik maddeleri var. Halkı paniğe teşvik etmek gibi muğlak ifadelerle haber alma hakkının önüne geçilmek isteniyor. Üstelik buna hapis cezası öngörülüyor. Söylenildiği gibi sansür ya da susturma yasası değil bu. Bu bir hapsetme yasası. RTÜK’le televizyonları, Basın İlan Kurumu ile gazeteleri denetim altına almaya çalışan iktidar, şimdi bu yasayla interneti de yasaklamak niyetinde. Gobbels’e rahmet okutacak düzenlemeler var teklifin içerisinde. Biz, iktidar partisinin içinde de bu konuda rahatsızlıklar olduğunu biliyoruz. Teklifteki bu maddelerin değiştirilmesi gerekiyor' dedi.

'Anayasaya aykırı'

Üstün de düzenlemenin anayasaya, AİHM ve AYM içtihatlarına aykırı olduğunu vurgulayarak, 'Muğlak hangi ifade varsa yasaya konulmuş durumda. Bir yasal zemin olsun elbette ama bu düzenleme bunu amaçlamıyor. TBMM Genel Kurulu’nda bu maddelerin değiştirilmesini bekliyoruz. Basının yanındayız' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü