Gezi iddianamesine Roger Waters'ın İstanbul konseri de girdi

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinin kabul ettiği Gezi Parkı iddianamesinde Roger Waters'ın İstanbul'daki 'The Wall' konseri, Gene Sharp’ın 'Diktatörlükten demokrasiye' kitabındaki 198 pasif eylem metoduna dayandırıldı.
Gezi iddianamesine Roger Waters'ın İstanbul konseri de girdi
2019-03-04 22:53:35   Güncelleme: 2019-03-04 22:53:35    

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında, 'Darbeye teşebbüs' ve 'Gezi olaylarını finanse etmek' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. 

Başsavcılık, 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ''Gezi olaylarını finanse etmek' iddiasıyla hazırladığı iddianameyi İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Söz konusu iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında 15 aydır cezaevinde bulunan Osman Kavala ve sanatçı Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 16 kişiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda iddianame hazırlanmıştı. İddianamede 16 kişinin de 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması istenmişti.

Vehaber Menu