Gmail şifrenizi hemen değiştirin!

272 milyon e-mail adresi ve şifre çalındı.
Gmail şifrenizi hemen değiştirin!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ABD'de faaliyetlerini sürdüren bir güvenlik şirketi, 272 milyon mail adresi ve şifrenin hacker'lar tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Wisconsin'de faaliyetlerini sürdüren "Hold" bilgi güvenliği şirketinin kurucusu ve yöneticisi Alex Holden, bilgisayar korsanlarının web sitelerde oturum açmak için kullanılan 272 milyon e-mail adresi ve şifreyi ele geçirdiğini söyledi.

Açıklanan rakam her ne kadar ürkütücü olsa da, kullanıcıların mail adresleri tam olarak risk altında değil.

Hacker'ların ele geçirdiği şifreler ve aralarında az da olsa Gmail, Yahoo ve Rusya'nın mail servisi mail.ru uzantılı mail adresleri içerse de genellikle daha küçük ve daha az güvenlikli sitelere giriş yaparken kullanılan e-mail adresleri ve şifrelerden oluşuyor.

Farklı hesaplar için sürekli aynı şifreyi seçen internet kullanıcılarını uyaran Holden, özellikle bu kişilerin şifre değiştirmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

HACK'LENDİYSENİZ NASIL ANLAYABİLİRSİNİZ?

2014 yılında kullanıcılara hack'lenen 1 milyar hesabı kontrol etmeleri için bir hizmet sunmayı denediklerini ancak yoğunluktan sitenin çöktüğünü hatırlatan Holden, bu yüzden kullanıcıların hesap bilgilerinin çalınıp çalınmadığını kontrol etmenin bir yolu olmadığını vurguladı.

Ağırlıklı olarak Rus kullanıcıları hedef alan bilgisayar korsanları, 57 milyon e-mail adresini ülkenin popüler e-posta sağlayıcısı mail.ru'dan çaldı. Bunun dışında Yaklaşık 40 milyon Yahoo mail'i çalınırken, 33 milyon Hotmail ve 24 milyon Gmail adresi hacker'ların eline geçti.

"BU BİLGİLER İÇİN PARA VERMEM AMA..."

Akıcı şekilde Rusça konuşabilen Holden bazı forumlarda bu dataların şirketine kendisine teklif edildiğini de sözlerine eklerken, esprili bir dille bunun için para veremeyeceğini ama karşılık olarak hacker'ın sosyal paylaşımlarını beğenebileceğini ifade ediyor.

 

NTV

Vehaber Menu