Google arama sonuçlarında değişiklik! Algoritma güncellemesi mi başladı?

Google arama sonuçlarında 11 Ağustos 00:00'dan itibaren ciddi değişiklikler göze çarpmaya başladı. Bunu Google arama hatası olarak yorumlayanlar olduğu kadar bir algoritma güncellemesinin başladığını söyleyenler de var. Sorunun büyümesinin ardından Google’ın kıdemli web yöneticisi John Mueller bunun bir aksaklık olduğunu doğruladı. Avrupa, Asya ve İngilizce konuşulan bütün ülkeler arızadan etkilendi.
Google arama sonuçlarında değişiklik! Algoritma güncellemesi mi başladı?
2020-08-11 03:47:33   Güncelleme: 2020-08-19 07:34:25    

Google arama sonuçlarında Penguin ve Panda güncellemelerinde yaşanan değişikliklere benzeyen bir dalgalanma başladı. Değişiklik 10 Ağustos 2020'de gözlenmeye başlasa da 11 Ağustos 00:00'dan itibaren ciddi boyutlara ulaştı.

Henüz Google tarafından doğrulanan bir algoritma güncellemesi duyurusu olmaması nedeniyle bunun bir Google arama hatası olduğunu söyleyenler de var.

Sıralamalarda ciddi değişiklikler gözlemlenirken bazı sitelerin başlıkları ile arama yapıldığında Google'da ya hiç görünmediği ya da 2. sayfaya atıldığı dikkat çekti.

Google'da en son bu değişiklik Penguin ve Panda güncellemelerinde yaşanmıştı.

HATA MEYDANA GELDİ

Başlangıçta sorunun Google’ın arama algoritmasındaki bir güncelleme olduğu düşünülüyordu. Ancak daha sonra Google’ın kıdemli web yöneticisi John Mueller bunun bir aksaklık olduğunu doğruladı. Avrupa, Asya ve İngilizce konuşulan bütün ülkeler arızadan etkilendi.

Son birkaç yıl içinde arama motorunun karşılaştığı ilk arıza bu değil. Örneğin haziran ayında çıkan bir hata, yeni bir içeriğin Google arama dizinine eklenmesini engellemiş, sorun aynı gün içinde çözülmüştü. Geçen yıl Temmuz ayında yaşanan bir sorun ise kullanıcıların birkaç gün boyunca arama sonuçlarını görüntüleyememesine neden olmuştu.