Google, Evrim Ağacı'nın verdiği bilginin tam tersini sundu

Google, Evrim Ağacı'nın verdiği bilginin tam tersini sundu
2023-08-23 05:01:28   Güncelleme: 2023-08-24 08:47:43    

Evrim Ağacı, 'del' diye bir acı ölçme biriminin bulunmadığını, sosyal medyada varlığı ispatlanmamış bir paylaşımın yayıldığını, bu paylaşımın 'İnsan vücudu en fazla 45 del (acı birimi) acıya dayanabilir. Fakat doğum yaparken, kadınlar 57 del kadar acı çekerler.' şeklinde olduğu yönünde bir makale yayınladı. Google'da yapılan aramalarda sorulan sorulara kısa cevapların verildiği bölümde, 'Insan ne kadar şiddetli acıya dayanabilir?' sorusunun cevabı olarak Evrim Ağacı'ndan ilgili bölümü alıntılandı. Dolayısıyla Evrim Ağacı'nın 'asılsız' olarak nitelendirdiği bu paylaşım, ilgili sorunun cevabıymış gibi gösterildi.

YAPAY ZEKA VE BOT HATALARI

Facebook'ta bir dönem bir algoritma hatası nedeniyle eş zamanlı milyonlarca hesabın silindiği biliniyor. Dahası Facebook algoritması normal haberleri spam olarak algılamayı sürdürüyor. Büyüyen şirketler milyonlarca hesabın kapanmasını çok ciddiye almazken algoritmaların çok sayıda mağdur yarattığı ve yaratmaya devam ettiği görülüyor.

GOOGLE'DA DURUM DAHA VAHİM

Son dönemler sadece reklam barındıran herhangi bir içerik barındırmayan spam sitelerin title ve description meta taglarini doldurarak ilk sıralarda yer aldığı gözlemlenirken özgün içerik üreten sitelerin index dahi almaması dikkat çekmişti. Zaman geçtikçe sorunun sadece Türkiye gibi lokasyonlarda yaşandığı örneğin ABD ya da İngiltere'de benzer sorunların olmadığı görülmüştü