Google içerik kaynakları yerine farklı linkler göstermeye başladı

İnternette yapılan araştırmaları iyileştirmek için çalışmalar yaptığını açıklayan Google sık sık içeriklerin özgün kaynakları yerine o kaynakların belirli mecralarda yaptıkları paylaşım linklerini göstermeye başladı.
Google içerik kaynakları yerine farklı linkler göstermeye başladı
2020-06-14 17:22:24   Güncelleme: 2020-06-16 04:05:05    

Sürekli olarak algoritma güncelleyen Google, son dönemler Twitter, Facebook, Pinterest linklerini özgün içeriğin yerine koymaya başladı, bu Google tarafından tercih edilen bir uygulama mı yoksa bir algoritma değişikliğinden kaynaklanan bir hata mı henüz bilinmiyor.

SORUN BELLİ BAŞLI SİTELERDE DEĞİL, GOOGLE GENELİNDE

Google'un kalite standartlarına uymayan sitelere filtre cezası uyguladığı bilinirken sorunun tüm sitelerde yaşanması bu ihtimalden kaynaklanmadığını ispatlar nitelikte. Diğer yandan bazı sitelerde de  sitenin ana domainin yerine Facebook, Twitter sayfalarını göstermesi de dikkat çeken diğer bir konu.

TELİF SORUNU YARATMA İHTİMALİ

Google algoritmasında meydana gelen bu sorun; içeriğin özgün kaynağı yerine başka kaynakları göstermesi sıkıntısı Google'a yönelik telif davalarının da habercisi olabilir.

BAZI KAYNAKLARIN YERİNE YANDEX'İ KOYDU

Yaşanan sorun bunlarla da sınırlı kalmazken Google'a rakip Rus arama motoru Yandex'in index aldığı bazı linkler de özgün içeriğin yerine geçti.

GOOGLE ALGORİTMASINDAKİ HATA NEDEN OLABİLİR?

Google'un tercih ettiği linklere bakıldığında hepsi internet devlerine ait olması nedeniyle algoritmada meydana gelen bu hatanın en çok tık alan içerikleri öne çekmesindeki bir zaafiyetten kaynaklandığı düşünülüyor.

 

 

Vehaber Menu