Görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman: Suç duyurusu yaptım suçlu oldum

Görevinden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Halk TV yayınında belediye başkanlığına geçtiğinde savcılığa yolsuzluk delillerini verdiğini belirterek 'nasıl suçlu durumuna sokulduğunu ve yargılandığını' anlattı. Haklarında görevden alınsın kararı bulunan 2 AKP'li başkanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraf çektirdiğini öne sürerek Salman, 'Suç duyurusunda bulunduk, 10 yıllık suçu ortaya çıkardık, suçlu durumuna düştük. Hukuk tarihine geçecek bir dava' diye konuştu.
Görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman: Suç duyurusu yaptım suçlu oldum
2022-11-02 21:01:08   Güncelleme: 2022-11-02 21:01:08    

Görevinden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Halk TV'de yayınlana 'Kayda Geçsin' programına katıldı. Programda, Yalova Belediye Başkanlığı'nı kazandığında, belediye içindeki bir personelin yüklü miktarda zimmete para geçirdiğini belirleyerek bakanlıklara ve valiliklere bildirerek, delilleri de savcılığa teslim ederek suç duyuru yaptıklarını ifade etti. Salman, 'kendisinden önceki döneme ait bir suç nedeni ile görevden uzaklaştırıldığını' vurgulayarak bu sürecini anlattı.
 
Salman, açıklamalarda Şırnak'ta 2 AKP'li belediye başkanı haklarında kesinleşmiş, haklarında ihaleye fesat karıştırmaktan mahkemeden 'görevden alınsın' kararı olduğu halde görevden alınmadığını hatırlattı. Vefa Salman 'Bırakın görevden alınmalarını İçişleri Bakanı ile fotoğraf çektirip sosyal medyalarında yayınladılar. o zaman Vefa Salman'ın suçu ne? Günahı ne?' diye sordu.
 
Dava sürecinde kendisi hakkında 'suçsuzdur raporu' veren bilirkişilere de suç duyurusu yapıldığını söyleyen Salman 'Davayı uzatma yoluna gidiliyorlar' ifadelerini kullandı.

'Suç duyurusunda bulunduk, suçlu durumuna düşürüldük'

Halk TV'nin haberine göre, Yalova Belediye'sinde kendisinden önceki döneme ait bir suçu ortaya çıkarması ve suç duyurusu yapması ile başlayan ardından davalık olup görevden alınma sürecini anlatan Salman, 'Suç duyurusunda bulunduk ama yine tarihe geçtik, suçu ortaya çıkarıp suçlu durumuna düşürüldük. Bu Türkiye tarihinde ilktir diye düşünüyorum. Aynı bilirkişi raporları gibi' dedi. Salman yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

'Süreç devam etti. Bu da bir kilit nokta hadi Mart'taki 21 günü saymıyorum, Haziran 2014'te koltuğa oturdum, geriye gidildiği kadarı ile altını çizerek söylüyorum 5 sene geriye gidildi, daha önceye gidilmedi, bu suçun 5 sene önce başladığı ortaya çıktı. Dolayısıyla bir 10 senelik bir suçu ortaya çıkarıp bildirmemize rağmen davalar devam etti. Benden önceki dönemle ilgili dava ne yazık ne hazindir ki bir hukuk faciası demek gerek ki geçen hafta açıldı. Hani nerede Anayasa'nın eşitlik ilkesi?'