Görgü tanığı: Hamas tecavüz dışında kadınların göğüslerini kesti, hamile kadının karnını deşti

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırıların ardından kurbanların cesetlerinin toplanması ve kimliklerinin tespit edilmesinde görev alan kişiler; kırık leğen kemikleri, çürükler, kesikler ve gözyaşları da dahil olmak üzere çok sayıda cinsel saldırı belirtisi gördüklerini söyledi. Söz konusu cinsel saldırı kurbanları arasında çocuklar, gençler ve yaşlılar dahil olmak üzere çok sayıda insan vardı.
Görgü tanığı: Hamas tecavüz dışında kadınların göğüslerini kesti, hamile kadının karnını deşti
2023-12-07 15:58:30   Güncelleme: 2023-12-07 15:58:30    

Supernova Müzik Festivali katliamına tanıklık edenler de, Hamas militanlarının bazı kurbanlara toplu bir şekilde tecavüz ettiğini ve sonra infaz ettiğini aktarıyor.

Saldırı günü hem Hamas militanlarının paylaştığı görüntülerin hem hayatını kaybedenlerin otopsilerinden, Hamas’ın cinsel saldırılarda bulunduğu anlaşılıyor.

İsrail polisi, Supernova Katliamı’nda Hamas’ın saldırılarına tanıklık eden bir kadının ifade görüntülerini gazetecilere gösterdi.

Tanık kadının aktardığına göre Hamas militanları hala hayatta olan bir kişiye toplu şekilde tecavüz etti, bunu yaparken de onu sakatladılar. İfadeye göre son saldırgan, tecavüz etmeye devam ederken kurbanını başından vurarak infaz etti. Cansız bedenine tecavüz etmeye devam etti.

Hamas militanlarının, kurbanın uzuvlarını nasıl kestiğini de ayrıntıyla anlatıyor: 'Kadının göğsünü kesip kenara attılar. Onunla oynuyorlardı.'

Festival alanındaki bir başka erkek tanık, 'Öldürülen, tecavüze uğrayan, kafası kesilen insanların seslerini ve çığlıklarını' duyduğunu söyledi: 'Bazı kadınlar ölmeden önce tecavüze uğradı, bazıları yaralıyken… Bazıları ise tecavüze uğradığında çoktan ölüydü. Yardım etmek istedim ama yapabileceğim hiçbir şey yoktu.'

İsrail polis, cinsel saldırılara ilişkin birden fazla görgü tanığı ifadesine sahip olduklarını söyledi, ancak kaç tane olduğu konusunda daha fazla açıklama yapmadı.

İsrail’in Kadını Güçlendirme Bakanı May Golan BBC’ye yaptığı açıklamada, tecavüz ya da cinsel saldırıya uğrayan birkaç kurbanın saldırılardan sağ kurtulduğunu ve hepsinin şu anda psikiyatrik tedavi gördüğünü söyledi.

Hamas tarafından saldırı günü çekilen bir videoda rehine alınan bir kişinin elleri arkadan kelepçeli, pantolonunun arka tarafı kanlı şekilde görülüyordu. elleri kelepçelenerek rehin alınan bir kadının kollarında kesikler ve pantolonunun paçasında büyük bir kan lekesi olduğu görülüyor.

İsrail polis şefi Yaacov Shabtai, 'Saldırılardan kurtulan birçok kişinin konuşmakta zorlandığını ve bazılarının gördükleri ya da yaşadıkları hakkında asla ifade vermeyeceğini düşündüğünü' söyledi. 18 genç erkek ve kadının, psikolojik tedavi almak üzere gerekli kurumlarda kaldığını açıkladı.

BBC’ye konuşan bazı kaynaklar, Supernova Katliamı’na ve tecavüzlerine tanık olan bazı kişilerin intihar ettiğini söyledi.

Söz konusu ifadeler ve tecavüz kanıtlarının çoğu, bölgedeki cesetlerin toplanmasına yardımcı olan gönüllülerden geldi. Dini bir örgüt olan Zaka’nın gönüllü ceset toplayıcılarından biri, hamile bir kadının öldürülmeden önce karnının yarıldığını ve karnındaki bebeğin de bıçaklandığını söyledi.

Haberin sahibi BBC bu ifadeyi bağımsız olarak doğrulayamadı. Hamas’ın katliamlarına tanık olan gönüllülerin ifadeleri de sorgulanmaya devam ediyor.

Nachman Dyksztejna isimli bir tanık da, Be’eri kibutzunda gördüğü bir manzarayı anlattı. Elleri ve bacakları yatağa bağlı iki kadının cesedini gördüğüne dair yazılı ifade verdi. Kurbanlardan birinin cinsel organlarına bıçak sokulduğunu ve tüm organlarının çıkarıldığını belirtiyor.

7 Ekim’den sonra da İsrail-Gazze sınırına yakın bölgelerde sıcak çatışma yaşandığı için, toplanan cesetler hakkında hemen bir otopsi yapılamadı. Bedenler İsrail’in Şura Askeri Üssü’ne taşındıktan sonra incelenebildi. Buradaki ekipler, 'Tecavüz ve cinsel şiddetin açık kanıtlarını gördüklerini, bunların arasında sürekli şiddet içeren istismar nedeniyle kırılmış leğen kemikleri de olduğunu' söyledi.

Geçen hafta BM Kadın Birimi bir açıklama yaptı. Hamas’ın acımasız saldırılarını kesin bir dille kınayan birim, 'Bu saldırılar sırasında cinsiyete dayalı vahşet ve cinsel şiddet uygulandığına dair çok sayıda ifadeden endişe duyduğunu' belirtti.

7 Ekim’deki Aksa Tufanı esnasında Hamas, 1300’e yakın İsrailliyi öldürdü, 240’tan fazla kişiyi kaçırdı.