Gözaltına alınan Yaşar Öztemel bulundu!

Ankara Konur Sokak'ta gözaltına alındığı iddia edilen Yaşar Öztemel'den arkadaşları uzun bir süre haber alamadı, ardından Yaşar Öztemel bulundu.
Gözaltına alınan Yaşar Öztemel bulundu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdal Ergüler/Vehaber

27 Temmuz'da Ankara'da yapılan eylem esnasında  Konur Sokak'ta gözaltına alındığı belirtilen Yaşar Öztemel'den haber alınamadı. Arkadaşları polisin Öztemel'i bayıltarak gözaltına aldığını  ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını belirttiler.

Yaşar Öztemel'in gözaltı kaydı olmadığı da iddialar arasındaydı.

 

AKLİ DENGESİNİ YİTİRDİ

Yaşar Öztemel eski bir avukat.  12 Eylül döneminde gördüğü işkenceler nedeniyle akıl sağlığını yitirdi. Kendisi 12 Eylülde Dev-Yol davası kapsamında gözaltına alındı, tutuklandı, uzun yıllar içeride kaldı ve gördüğü ağır işkencelerden dolayı akli dengesini yitirdi,  avukatlık  yapamaz hale geldi.

 

ÜNİFORMA GÖRÜNCE FENALAŞIYOR

2011 yılında Ankara'da başka bir eylemden gözaltına alınan Öztemel mahkemeye çıkarılmış 'Direnme hakkımızı kullandık. çünkü şiddete uğradık' demişti.

Avukatı Duygu Demirel, Öztemel'in üniforma görmeye dayanamadığını ve dengesini yitirdiğini açıklamıştı.

BİR SÜRE SONRA YAŞAR ÖZTEMEL BULUNDU

Yaşar Öztemel'in hakkında 11 dosyadan çıkarılan arama kararı nedeniyle ifade verdiği bildirildi. 10 kişi gece saatlerinde serbest bırakılırken, eskiden avukat olduğu bilinen Öztemel, hakkında 11 ayrı dosyadan arama kararı nedeniyle ifade verdiği öğrenildi.