Gözleri açılmamış yavru kediler bıçaklandı!

Çin'de kutu içerisinde bakılan yavru kediler bıçaklanmış halde bulundu.
Gözleri açılmamış yavru kediler bıçaklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çin'in Xi'an bölgesinde mahalle sakinlerinin baktığı yavru kediler kimliği belirsiz kişiler tarafından bıçaklandı. Anne kedinin, bir kutunun içinde yaşayan yavrularını geri getirmek çabaladığı görüntülendi.

Mahalle sakinlerinden biri evine döndüğünde kedileri etrafa saçılmış ve öldürülmüş halde bulduğunu söyledi. Bölgede kedilerin hastalık üreten canlılar olarak görüldüğü ve bu sebeple öldürüldüğü belirtildi.

ÇİN'DE YULİN KATLİAMI

Çin'de her yıl düzenlenen köpek yeme festivali nedeniyle hayvan hakları savunucuları, festivali ve köpek eti ticaretini engellemek çalışma başlatmıştı. Geçtiğimiz yıl festivalin ardından köpek katledenler, hayvan hakları savunucuları tarafından ciddi şekilde dövülmüştü. Çinli yetkililer tüm tepkilere rağmen katliamı durdurmadı.

ÇİN'DE YAŞAYAN HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Hayvan hakları savunucuları şu açıklamayı yapmıştı; Bütün şehirlerde özel köpek eti marketleri var. Köpek etinin değişmez tedarikçileri özel olarak eğitilmiş kapkaççılar, insanların köpeklerini çalıyorlar, sokak köpeklerini alıyorlar ve onları satıcılara ya da restoran sahiplerine satıyorlar. İnsanlar köpeklerini arka bahçede biraz yalnız bıraksalar sevgili hayvanlarının orada olmadığı süpriziyle karşılaşabiliyorlar. Ve büyük olasılıkla onları bir daha asla sağ bulamazlar.
Kedi etinin de özellikle kış mevsimi boyunca çok sağlıklı ve besleyici olduğu düşünüldüğü için kedi eti de popüler olmaya başladı.
Çin, en büyük köpek yeme festivali Yulin'e ülkenin güneyinde 21 Haziran Yaz gündönümünü kutlamak için ev sahipliği yapıyor. 15000 civarında köpek ve binlerce kedi, ülkenin her yerinden bu önemli etkinliği yerel halkın kutlaması için getiriliyor. Bu çaresiz hayvanlar pişirilip etleri için satılmadan önce acımasız işlemlere tabi tutuluyorlar.
Yetkililer önleyeceklerine dair birçok kez söz vermelerine rağmen etkinliğin yapılmasını durdurmak için hiçbir şey yapmadılar.
Kedi ve köpek eti Çin'de gayet yasal. Bu masum hayvanları korumak için hiçbir hayvan refahı kanunu yok. Bütün bunlar yüklenen korkunç fotoğraflara neden oluyor.