Grup Yorum konserinde Joan Baez sürprizi!

Grup Yorum tüm engellemelere rağmen 30. yıl konserini Bakırköy'de gerçekleştirildi. Konserde sürpriz bir isim yer aldı.
Grup Yorum konserinde Joan Baez sürprizi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Grup Yorum engellemelere yönelik verdiği mücadeleyi kazandı ve İstanbul konserini gerçekleştirdi.

ABD'li  folk sanatçısı Joan Baez  konser yasaklarını protesto etmek için konserde yerini aldı.. Baez, konserin bir bölümünde sahneye çıktı. Baez, "Bu gitar gibi kırılan tüm güzellikleri tamir edeceğiz" dedi.

Cihan'da yer alan habere göre öğle saatlerinden itibaren vatandaşlar konser alanına gelmeye başladı. Alana yakın noktada konser görevlilerince üst araması yapıldı. Konser alanı içinde bulunan direklere kırmızı flamalar asıldı. Alanı dolduran izleyiciler 'İsyan, devrim, özgürlük’ sloganları attı.

Saat 18.30’da Grup Yorum sahne alarak şarkılarını seslendirdi. Grup Yorum’un söylediği şarkılara izleyiciler de eşlik etti. Konseri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da izledi.

Öte yandan ABD'li ünlü folk sanatçısı Joan Baez de konser yasaklamalarını protesto etmek için Türkiye'ye geldi. Baez, konserin bir bölümünde sahneye çıktı. Kendisine Grup Yorum üyesi Muharrem Cengiz'in parçalanan gitarı armağan edilen Joan Baez, "Bu gitar gibi kırılan tüm güzellikleri tamir edeceğiz" dedi.