Grup Yorum'un ev hapsi bitti!

Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önünde izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan Grup Yorum üyelerinin yargılanmasına devam edildi.
Grup Yorum'un ev hapsi bitti!
2020-05-01 19:12:17   Güncelleme: 2020-05-12 19:21:23    

İbrahim Çuhadar'ın cenazesini Adli Tıp Kurumu'ndan almaya geldikleri sırada gösteri yaparken gözaltına alınan ardından 'Örgüt üyeliği', 'Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet', 'Kamu görevlisine görev yaptırmamak için direnme', 'Örgüt propagandası yapmak' ile 'tehdit ve yaralama' suçlamalarıyla tutuklanan 8 kişi ile 14 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Davaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Bahar Kurt, Cansu Öztürk, Doğan Taştan, Feridun Osmanağaoğlu, İlkay İşler, Osman Beyazkaya ve Sibel Kırlangıç hakkında atılı suçun mahiyeti, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve adli kontrol kararının yeterli olmasını dikkate alarak, tahliyelerine karar verdi. Tahliyesine karar verilen 7 sanığın yurtdışına çıkış yasağı da koyan mahkeme heyeti, 7 sanığın haftada bir gün ikametgahına en yakın karakolda mesai saatleri içerisinde imza atmasına hükmetti.
 

Vehaber Menu