Gülistan Doku davası: Zaynal Abarakov'un üvey babası polislikten ihraç edildi

Tunceli Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasının üzerinden bir yıl geçti. Bir yılın sonunda, baş şüpheli Zaynal Abarakov'un üvey babası polis memuru Engin Y., meslekten ihraç edildi.
Gülistan Doku davası: Zaynal Abarakov'un üvey babası polislikten ihraç edildi
2021-01-21 16:32:57   Güncelleme: 2021-01-21 16:45:02     BBC

Bu gelişmeyi Tunceli Valisi Ali Özkan, ildeki basın mensuplarıyla paylaştı.

BBC Türkçe'ye konuşan Gülistan Doku'nun aile avukatı Ali Çimen de bu bilgiyi doğruladı ve bunu ''geç kalınmış bir karar'' olduğunu söyledi.

Şüpheli Zaynal Abarakov'un polis olan üvey babası olan ve Gülistan'ın kaybolduğu tarihte Tunceli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Birimi'nde görevli polislerden, üvey baba Engin Y. dosyada yer alan bazı belgeleri basınla paylaştığı için 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve bu suçu kamu görevlisi sıfatıyla yapmak gerekçesiyle' açığa alınmıştı ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında kamu davası açılmıştı.

Avukat Çimen: Şüpheliler için çember daralıyor'

Avukat Çimen, Engin Y.'nin, Gülistan'ın kaybolmasıyla ilgili başlatılan soruşturmanın ilk aşamasında yer aldığını belirtti ve o süreçte Gülistan ile ilgili kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirdiğini söyledi.

''Bu kişi, Gülistanın kişisel verilerini hukuka aykırı bir şekilde ele geçirip yayma suçundan ve Gülistan'ın kaybedilmesi soruşturmasından yargılanıyor. Gülistan soruşturmasında da görev almış ilk aşamada ve Gülistan'ın intihara meyilli bir kişi olduğu algısını yaymaya çalışıyordu. Bu kanıyı güçlendirerek suç işledi. Peki bu kişi neden böyle yaptı, neden Gülistan'ın dosyasının intihar olarak algılanması istedi? Bu nedenle adı geçenin Gülistan Doku soruşturmasında titiz bir şekilde araştırılması lazım. Şüpheliler açısından çemberin daraldığını söyleyebiliriz. Bu başarı, ''Gülistan Doku'ya ne oldu diyen kadın kurumlarının başarısıdır'' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü