Gülşen'in tutuklanması dünya basınında: Erdoğan'ın 'dindar bir nesil' sözü hatırlatıldı

Şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlatmasının ardından tutuklanması dünya basınında da yer buldu.
Gülşen'in tutuklanması dünya basınında: Erdoğan'ın 'dindar bir nesil' sözü hatırlatıldı
2022-08-26 16:18:48   Güncelleme: 2023-04-16 00:09:34    

Gülşen foto galerisi için tıklayınGülşen videoları için tıklayın

ABD merkezli haber ajansı Associated Press, haberi 'Türk pop yıldızı, dini okullarla ilgili şakası nedeniyle tutuklandı' başlığıyla abonelerine geçti. AP, kararın sosyal medyada tepki çektiğini; birçok kişinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinden önce muhafazakar seçmen tabanını konsolide etmeye çalıştığı yorumunda bulunduğunu belirtti.

AP haberinde birçok AKP üyesinin imam hatip mezunu olduğuna ve Erdoğan'ın geçmişte 'dindar bir nesil' sözü verdiğine dikkat çekti.  Haberin AP tarafından servis edilmesinin ardından Gülşen'in tutuklanması Bloomberg ve Washington Post gibi ABD'nin önde gelen yayınlarında yer buldu.

Dünyanın en çok abonesi bulunan haber ajanslarından Britanya merkezli Reuters da perşembe akşamı haberi abonelerine geçti. Haberin başlığı: 'Türk şarkıcı Gülşen, dini okul esprisinden sonra tutuklandı- medya' olarak servis edildi.

Katar merkezli haber kanalı Al Jazeera da, 'Gülşen'in imam hatiplerle ilgili yorumlarının AKP üyeleri arasında tepki çektiğini' ifade etti ve Gülşen'in 'kutuplaşmış bir ülkede sık sık manşetlerde yer bulan bir isim' olduğunu yazdı. 

Al Jazeera, ayrıca Fenerbahçe taraftarının perşembe akşamı oynanan UEFA Avrupa Ligi ön eleme karşılaşmasında destek için Gülşen'in şarkısını söylediğine dikkat çekti.

Al Jazeera, Erdoğan'ın 2023 seçimlerini kazanmak için muhafazakar seçmenin sandığa gitmesini sağlaması gerektiğini vurguladı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü